Menu

Litmanen en Pasanen even op vertrouwde bodem

Er was wat onzekerheid dinsdagavond over de komst van Jari Litmanen naar de Amsterdam ArenA. Misschien zou de ex-Ajacied achterblijven in het hotel vanwege een blessure. Maar toen de bus met de Finse selectie even voor zessen op het dek van het stadion de deuren opende, werd snel meer duidelijk. Petri Pasanen werd enthousiast begroet door enkele oud-collega's en even later stapte ook Jari Litmanen uit de bus.

Litmanen en Pasanen waren beide dinsdagavond weer even terug in het hen zo bekende stadion. ,,Het is altijd leuk om weer terug te zijn'', grijnsde Litmanen. Pasanen bevestigde dat met een even zo grote glimlach. Veel tijd om herinneringen op te halen hadden de ex-Ajacieden echter niet, want een training met het nationale team was de serieuze reden van hun komst.

Het was de aanwezige media slechts een kwartier toegestaan om beelden van de Finse training te maken. De kwalificatiewedstrijd tegen Nederland is een serieuze wedstrijd, en de Finse bondscoach had niet graag pottenkijkers bij de laatste oefensessie. Dat kwartiertje was net genoeg om te zien dat Jari Litmanen na de warming-up apart van de groep begon te trainen. Of de ex-Ajacied woensdagavond tegen Nederland en dus enkele oud-teamgenoten in actie komt, is derhalve nog even afwachten. Hetzelfde geldt voor de andere ex-Ajacied, Petri Pasanen. In de Amsterdam ArenA wordt om half 9 afgetrapt. Feit is dat het duo voor even weer terug is op vertrouwde grond.