Menu

Litmanen in kleine Klassieker

Jari Litmanen zal vanavond in de uitwedstrijd tegen Jong Feyenoord het team van trainer John van 't Schip versterken. Behalve Litmanen komen ook de A-selectiespelers Didulica, Van Damme, Mendes da Silva en Boukhari met Jong Ajax in actie.

Omdat doelman Robert Zwinkels vorige week tegen Jong AZ een rode kaart kreeg, is hij voor een duel geschorst. Derhalve mist hij de kleine Klassieker tegen Jong Feyenoord, die vanavond om half zeven begint en in Rotterdam wordt gespeeld.

Joey Didulica staat daarom onder de lat en Sven Taberima van de A2 is als reserve-doelman mee . De verdediging wordt aangevuld met A-junior Hedwiges Maduro en Jelle van Damme, die samen het centrum voor hun rekening nemen. De enige andere A-junior in de basis is Sergio Cameron, de spits. Jamal Akachar, door Koeman vorige week naar de A-selectie overgeheveld, speelt links op het middenveld. Naast hem Jari Litmanen.

De Fin kwam afgelopen dinsdag voor het eerst sinds half december toen hij bijna een uur speelde tegen PSV (2-4). Tegen AC Milan kwam Litmanen het laatste kwartier in het veld.

Jong Ajax staat momenteel in de eredivisie voor beloftenelftallen op de vijfde plaats met 28 punten, zes punten minder dan leider Willem II. Feyenoord heeft zes punten minder dan de Amsterdammers, staan daarmee negende, maar hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan Ajax.

Bij Feyenoord spelen in elk geval Leonardo, Zoetebier en Song van het eerste mee. De rest van de selectie was nog niet bekend.

De selectie van Jong Ajax voor vanavond ziet er als volgt uit: 1. Didulica, 2. Kujala, 3. Maduro, 4.Van Damme, 5.Valencia, 6.Mendes, 7.Krohn Dehli, 8.Akachar, 9.Cameron, 10. Litmanen, 11.Boukhari, Reserves: 12.Taberina, 14.Rustenberg, 15.Lindgren, 16.Esajas, 17.De Ridder