Menu

Litmanen kan meer dan gisteren

Op de ochtend van de wedstrijd trainde Jari Litmanen met fysiotherapeut Pim van Dord apart op een veldje in de buurt van het hotel. In het kleine stadion, achter gesloten toegangsdeuren, werd de Fin nog eens getest.

Op het programma dat aan de selectie was uitgedeeld, stond om 11.00 uur een wandeling ingeroosterd. Door het slechte weer, een constante regenval, was het lang twijfelachtig of de wandeling wel zou doorgaan. Maar even over elven kwamen de eerste Ajacieden, gehuld in regenjacks en met de capuchon tot ver over hun oren, langzaam naar buiten.

Een lange wandeling werd het niet. Het parkeerterreintje naast het hotel was het parcours. Na zo´n 150 meter draaiden de Ajacieden weer om en zij liepen in een uiterst rustig tempo weer het hotel in.

Ondertussen was Litmanen met Van Dord naar een veldje in de buurt gereden. In een klein stadion deden de twee enkele oefeningen om te testen wat de middenvelder allemaal aan kan.

Na een uur hielden zij het voor gezien. Veel werd na die test niet duidelijk. Litmanen: ,,Ik kan meer dan gisteren, maar het is nog niet honderd procent. Ik besluit na de warming-up wat ik doe.”