Menu

Litmanen naar Liverpool

Jari Litmanen heeft een akkoord bereikt over een transfer naar Liverpool. De Engelse club uit de Premier League heeft het transfernieuws nog niet bevestigd, maar Jari zelf liet het in de Finse media weten en ook de Engelse krant The Guardian had de oud-Ajacied persoonlijk gesproken.

De voormalige Ajacied, die bij FC Barcelona weinig speelde en weg mocht van trainer Llorenc Serra Ferrer, is volgens het Finse persbureau STT al medisch gekeurd in Engeland. Hij hoeft alleen nog zijn handtekening te zetten onder een contract voor 2,5 jaar.

Litmanen kwam in augustus 1992 naar Ajax als opvolger van Dennis Bergkamp. Hier groeide hij uit tot de publiekslieveling van de jaren 90. De sympathieke Fin scoorde in het seizoen 1993-1994 26 keer, waarmee hij topscorer werd van de Nederlandse competitie.

De bijna 30-jarige aanvoerder van het Finse elftal treft aan Anfield Road zijn landgenoot Sami Hyypia. Financiele details zijn ook niet bekendgemaakt. Voor Litmanen is het een droomtransfer: 'Het was altijd een droom voor mij om bij Liverpool te spelen', vertelde hij aan de Britse pers.

Bron: oa. ANP