Menu

Litmanen traint weer op het veld

Jari Litmanen trainde woensdagochtend weer op het veld. De Fin deed de gehele warming-up mee met de groep, maar verschoof daarna met Tonnie Bruins Slot naar een hoek van het trainingsveld om apart te trainen.

Litmanen heeft al een tijdje last van zijn linkerhamstring. Of hij op tijd fit is voor het competitieduel tegen Heerenveen zaterdag aanstaande, is nog niet te zeggen.

Zlatan, die had afgezegd voor een interland woensdagavond met het Zweeds nationaal elftal, deed eveneens met de groep mee. Ook Jamal Akachar stond op het veld. De vaste invaller bij de groep van John van 't Schip uit de zaterdagamateurs traint tot de winterstop mee met de beloftes.

Na de warming-up werd de groep, die wegens interlandverplichtingen bestond uit een kleine groep A-selectiespelers en de spelers van Jong Ajax, over twee partijen verdeeld. Aangezien het tweede een man te weinig had, werd Machlas toegevoegd aan de reserves. Cruz, die maandagavond bij Jong Ajax nog in de spits speelde, nam nu met de Chileen Ponce het centrum van de verdediging voor zijn rekening. En niet onverdienstelijk, want hun team, zonder de hesjes, won met 1-0.

Tegen het einde van de partij liep Koeman naar Gerrie Muhren. De scout stond al de hele training te kijken. De twee praatten wat en keken naar de verrichtingen van de stagiair. Ponce heeft nog een week om te laten zien wat hij kan.