Menu
Litmanen verslaat De Boer in Helsinki

Litmanen verslaat De Boer in Helsinki

Naast alle interland van dit weekend viel voor Ajax-fans ook een andere wedstrijd op de internationale kalender op. Jari Litmanen (41) won zaterdagmiddag de zogenaamde ‘respect-game’ in het Olympisch Stadion van Helsinki. De legendarische ex-Ajacied maakte twee van de vier Finse treffers (4-2) tegen een team met onder anderen Ronald de Boer en André Ooijer.

De ‘respect-game’ in de Finse hoofdstad vormde een mooi eerbetoon aan Finse voetbalhelden als Litmanen en Sami Hyypiä. Hoofdrolspeler Litmanen speelde uiteraard met rugnummer 10. Ook ex-
Ajacied Teemu Tainio maakte deel uit van het Finse team, dat verder uit andere voormalig teamgenoten van Litmanen bestond. Zo vielen onder anderen enkele oude bekenden uit de Eredivisie op. De Finse internationals Mika Nurmula, Joonas Kolkka en Juha Reini hebben net als Litmanen, Tainio en Hyypiä langere of kortere tijd in Nederland gespeeld.

Bij de tegenstander maakten naast Ronald de Boer en André Ooijer ook Boudewijn Zenden, Erik Nevland en de Schotse keeper Andy Goram hun opwachting in de speciale wedstrijd die 10.000 toeschouwers naar het stadion in Helsinki trok.

Ajacied Niklas Moisander kwam vrijdagavond ook in het Olympisch Stadion van Finland in actie. Tijdens de eerste WK-kwalificatiewedstrijd verloren de Finnen met 0-1 van Frankrijk.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Twitter @frankronald1970