Menu

Litmanen verwacht moeilijke wedstrijd voor zijn ploeggenoten

Met de wedstrijd van vanavond is hij eigenlijk nog niet zo bezig deze middag. Jari Litmanen is met een sporttas op zijn rug onderweg naar de kleedkamer om zich in trainingsoutfit te hullen. De oud-speler van Liverpool kwam tijdens zijn Engelse periode uiteraard op Highbury. ,,Typisch Engels", zegt de Fin over het stadion.

Litmanen is samen met Richard Witschge de enige van de huidge Ajax-selectie die een Engels verleden heeft. Bleef het bij Witschge beperkt tot een duel in het shirt van Blackburn Rovers, de Finse middenvelder kwam tot 43 wedstrijden voor Liverpool. Iets meer dan een jaar geleden, op 13 januari 2002, maakte hij deel uit van de selectie van 'The Reds' die in Londen speelde tegen Arsenal. Liverpool hield de Wenger-equipe op 1-1. Jari speelde niet. Ook toen Barcelona in 1999 met 2-4 won op Highbury was de Finse international niet op die kleine grasmat te vinden.

,,Volgens mij heb ik er nooit gewonnen", tast Litmanen in zijn herinnering. ,,Dat kwam niet zozeer door het stadion of het feit dat de mensen heel dicht op het veld zitten, maar gewoon omdat Arsenal een hele goede ploeg had en heeft."

,,Highbury heeft zijn eigen kenmerken, zoals Anfield Road dat heeft. Het is een typisch Engels stadion in een woonwijk, mooi en ouderwets. Het heeft echt zijn eigen stijl."

Maar Jari is niet echt bezig met de wedstrijd. Hij is aan het herstellen, weet nog niet wanneer hij weer kan spelen en heeft er moeite mee zich nu over de wedstrijd uit te spreken. ,,Het zal moeilijk worden, want Arsenal is een goede ploeg. Ik had natuurlijk liever meegedaan, maar dat is nou eenmaal niet zo. Ik moet het van afstand volgen. En kijk ook naar die wedstrijd met een afstandelijk gevoel. Begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel daarmee dat ik niets kan veranderen aan hoe het daar gaat. Niet dat ik totaal niets voel bij die wedstrijd. Want het is wel mijn elftal. Dus ik wil en hoop dat we winnen."

Moeite om naar de wedstrijd te kijken heeft de Fins international niet. Hij zit gewoon thuis voor de buis de verrichtingen van zijn ploeggenoten te volgen.