Menu

Litmanen vindt die harde training wel prettig

Ajax stond, na een vrije dag en een teambuildingdag, woensdag weer eens op het trainingsveld. En dat hebben de mannen van Koeman geweten, want bijna een uur lang was het conditietraining voor de Ajacieden. Tot tevredenheid van aanvoerder Jari Litmanen, die terugkeerde in de groep. Gevoetbald werd er ook nog, met als hoogtepunt een onwaarschijnlijk doelpunt van Zlatan Ibrahimovic.

Jari Litmanen trainde woensdag voor het eerst weer met de groep. Dan is zo'n zware looptraining natuurlijk niet erg leuk? ,,Ik vond het wel prettig'', zei de aanvoerder na afloop. ,,De afgelopen tijd trainde ik op de Toekomst met Pim van Dord en dat was ook best pittig. Dit was dus een goed vervolg.'' Tijdens het partijtje dat op de conditietraining volgde, was Litmanen weer de spelmaker pur sang, aanwijzingen gevend en steekpassjes afleverend. ,,Het gaat goed'', zei de Fin. ,,Vanaf nu kan ik weer zoveel mogelijk met de groep meetrainen. Ik hoop snel weer aan het spelen van wedstrijden toe te komen. Er komen nog een paar belangrijke wedstrijden.''

Hatem Trabelsi maakte het eerste gedeelte van de training mee. Het op tijd en tempo heen en weer lopen tussen de gele blokjes volbracht de Tunesiër, die kampt met een spierblessure, al weer goed. Voor het afsluitende partijgedeelte van de training verliet Trabelsi echter het veld.

Bij die onderlinge partij - negen tegen negen op een klein veld en met kleine goaltjes - ontbraken nog zes selectiespelers: Trabelsi, Steven Pienaar die met Jong Ajax traint, Thomas Vermaelen, Tom Soetaers, Nicolae Mitea en John O'Brien.

Wesley Sneijder hoopte dinsdag na twee uur beachvolleyen dat er slechts een uitlooptraining zou zijn. Zijn kuiten stonden na een aantal zware partijen in het mulle zand op knappen. De Ajacieden mochten wel een half uurtje langer uitslapen na de teambuildingdag van een dag eerder, maar om elf uur begon toch echt de, zware, training. Tijdens de afsluitende partij was Sneijder bij het team in de gele hesjes, net als Litmanen, en die ploeg legde het af tegen de formatie van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed besliste het spannende duel door uit de draai, met een dubbele hak en vanuit een moeilijke hoek te scoren. Ronald Koeman floot meteen af. ,,Een mooi einde'', grijnsde de trainer. Voor Sneijder waren de druiven nu helemaal zuur, want de verliezende ploeg moest niet alleen de doeltjes wegzetten, ook moesten er onder leiding van René Wormhoudt nog drie rondjes om de trainingsvelden worden gerend. Sneijder deed snel zijn gele hesje uit, om zo Wormhoudt het idee te geven dat hij niet bij de verliezers hoorde, maar onderging toch maar zijn 'straf'.