Menu

Litmanen weer even thuis

Dat Jari Litmanen nog steeds populair is in Amsterdam blijkt tijdens het Amsterdam Tournament. Tijdens de wedstrijd Ajax-AC Milan verschijnt Liverpool in de gracht voor een warming-up. Mensen in de hoek beginnen te klappen, de stadioncamera wordt gericht op Litmanen en een staande ovatie van het publiek is het gevolg.

Litmanen vindt het leuk weer terug te zijn in Amsterdam. ,,Amsterdam heeft een speciale betekenis voor me. Ik heb er zeven jaar gewoond en het waren mooie jaren. Helaas heb ik weinig tijd gehad om terug te komen, maar ik heb nog redelijk veel contact met mensen van hier. Na Ajax ben ik eerst naar Spanje gegaan en nu woon ik in Engeland. Dan is het moeilijk om goed contact te houden."

,,In Engeland heb ik het erg naar mijn zin. Ik ben nu gelukkig weer helemaal fit. De afgelopen twee jaar heb ik pech gehad. Bij Barcelona vond eerst een trainingswissel plaats en daarna raakte ik geblesseerd. Bij Liverpool begon ik fit, maar raakte ik de laatste twee maanden van vorig seizoen geblesseerd aan mijn pols. Dat is gewoon pech. Nu ben ik volledig hersteld en hoop ik veel te spelen komend seizoen. Welke prijzen ik nog wil winnen? Dat is minder belangrijk, ik wil vooral plezier hebben in voetbal."

,,Ik volg Ajax nog steeds, ik hoop altijd dat het goed gaat. Er staat nu een nieuwe ploeg en dat heeft tijd nodig. Ik kan moeilijk wedstrijden bezoeken, maar ik volg via de schotel de Nederlandse televisie. En ik heb contact met mensen in Amsterdam natuurlijk. Ik ben niet zo goed met computers, dus ik kijk niet vaak op internet, ook niet www.ajax.nl. Ik zal het in de toekomst wat meer gaan doen." Dank je wel, Jari.

Tijdens de eerste wedstrijd van Liverpool op het Amsterdam Tournament liet Litmanen zien zich nog altijd thuis te voelen in de Arena. In het matige duel tegen Valencia scoorde hij de enige en winnende treffer van de wedstrijd. En hoe; op zijn Litmanens, in een keer. Na afloop liep hij richting de supporters, die voortdurend zijn naam scandeerden, om hen te bedanken. Op de weg terug ontmoette hij Sjakie Wolfs, die hij als een oude vriend in zijn armen sloot. Jari was weer even thuis.