Menu
Live: Ziggo e-battle Ajax - PSV

Live: Ziggo e-battle Ajax - PSV

De Amsterdam ArenA is vanmiddag het decor van twee wedstrijden. Ajax en PSV nemen het dan namelijk zowel naast als boven het veld tegen elkaar op. Voor de wedstrijd Ajax-PSV wordt de eerste Ziggo e-battle tussen supporters van beide Nederlandse topclubs uitgevochten.

Beide voetbalteams selecteerden via een kwalificatietoernooi een FIFA17-duo dat de club mag vertegenwoordigen op de grote schermen in de Amsterdam ArenA. Tony Kok en Johnny van Gemert nemen het namens de Amsterdammers op tegen PSV’ers Balder Osch en Tim van de Loo. Ze spelen om de winst van de Ziggo e-battle, waarna hun voetballende collega’s het overnemen op het echte gras voor de belangrijkste wedstrijd van de middag.

E-players Ajax en PSV
Tijdens deze finale worden beide duo’s gecoacht door de officiële e-players van Ajax (Koen Weijland) en PSV (Romal Abdi). De wereld van e-sports groeit snel. Sommige wedstrijden trekken online duizenden bezoekers. Professionele e-sporters verdienen met gamen hun geld via toernooien en een wereldwijde ranking. Ajax en PSV hebben, als eerste clubs in Nederland, deze e-players gecontracteerd.

Livestream
Als hoofdsponsor van Ajax ziet Ziggo deze topper als een kans om klanten uit te nodigen voor een onderlinge strijd op dit vlak. Bekijk hieronder de finale van de Ziggo e-battle live vanaf 16:05 uur.

Livestream (vanaf 15:45 uur)