Menu

Liverpool en Barcelona in Champions League

Liverpool en Barcelona hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Liverpool versloeg thuis de Finse club Haka eenvoudig met 4-1, Barcelona won in eigen stadion met 1-0 van Wisla Krakow uit Polen. Liverpool had de eerste wedstrijd al met 0-5 gewonnen, Barcelona won uit met 3-4.

Ook Lazio Roma bereikte het hoofdtoernooi, ten koste van FC Kopenhagen uit Denemarken. Na het 2-1-verlies uit de eerste wedstrijd wonnen de Romeinen dinsdag op eigen veld met 4-1. Hernan Crespo scoorde twee maal, Claudio Lopez en Fiore maakten de andere treffers.

Voor Liverpool scoorden dinsdag Fowler, Redknapp, Heskey en Wilson. Namens Barcelona trof Luis Enrique doel. Bij de Catalanen begonnen Phillip Cocu en Patrick Kluivert in de basis. Alleen de laatste bleef tot het laatste fluitsignaal in het veld, Cocu werd zes minuten voor tijd gewisseld.

In Duitsland voegde Bayer Leverkusen zich bij het deelnemersveld van het lucratieve toernooi, door te winnen van Rode Ster Belgrado uit Joegoslavië. De Duitsers wonnen met 3-0, na een doelpuntloze eerste ontmoeting.

Dynamo Kiev is ook verzekerd van een serie Champions-Leaguewedstrijden. De Oekraïeners speelden thuis weliswaar gelijk tegen Steaua Boekarest, maar de wedstrijd in Roemenië hadden ze met 2-4 gewonnen.