Menu
Lob El Hamdaoui hoogtepunt training

Lob El Hamdaoui hoogtepunt training

De open training van Ajax op sportcomplex de Toekomst trok dinsdag een dikke rij belangstellenden. De Ajax-fans en voetballiefhebbers kwamen niet voor niets naar Amsterdam Zuidoost. Onder een stralende lentezon laafden zij zich aan fraaie voetbalstaaltjes. Met een wonderschone lob van Mounir El Hamdaoui als hoogtepunt.

De dinsdagtraining is een klein uur jong als Mounir El Hamdaoui een duel aangaat met André Ooijer. De opdracht is om een-op-een duel met een collega-Ajacied te beslissen met een treffer. Nadat de Rotterdamse Marokkaan Ooijer al probeerde te misleiden met een handvol schijnbewegingen, staan beide Ajacieden nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. De verdediger geeft geen krimp en houdt de doorgang richting doel vakkundig gesloten. Keeper Kenneth Vermeer fungeert als extra slot op de deur. Zo lijkt het.

Drie balberoeringen en heupbewegingen later weten de toeschouwers én El Hamdaoui wel beter. De zorgvuldig 'geschepte' bal ploft na een korte reis door het luchtruim, over de twee Ajacieden heen, in de uiterste hoek van het doel. Sommige toeschouwers slaken een korte kreet van bewondering. Ook de toekijkende Ajacieden achter de twee doeltjes kijken bewonderend toe. Op deze prettig zonnige dinsdag is de wonderschone lob van Mounir een onbetwist hoogtepunt.

Wat viel verder op, tijdens de open training op de Toekomst? Frank de Boer moest het ook vandaag nog stellen zonder zijn 'uitgevlogen' internationals. Vanavond speelt Oranje onder meer een EK-kwalificatiewedstrijd, in de Amsterdam ArenA, tegen Hongarije. Woensdag keren de internationals van Ajax weer terug bij hun club. De doelmannen Vermeer, Jeroen Verhoeven en Ronald Graafland begonnen de trainingsochtend met keeperstrainer Carlo l'Ami. Later sloten de keepers zich bij de groep aan. Rasmus Lindgren en Siem de Jong trainden apart met fysiotherapeut Jos Kortekaas. De Ajacieden herstellen van (licht) blessureleed. Ook de Jong Ajacieden Geoffrey Castillion en Tom Overtoom hielden zich, op medisch voorschrift, afzijdig. De Beloften werkten met Pim van Dord aan hun herstel.

Houd Ajax TV vandaag in de gaten voor een reportage over de dinsdagtraining!

Ajax bereidt zich deze week voor op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Zondag ontvangen de Amsterdammers de Almeloërs vanaf 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Voor het competitieduel zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Koop hier je kaarten voor Ajax - Heracles Almelo

Vurnon Anita probeert, met hartslagmeter, een sprintduel winnend af te sluiten. Vurnon Anita probeert, met hartslagmeter, een sprintduel winnend af te sluiten.
Trainer Frank de Boer spreekt zijn Ajacieden toe. Trainer Frank de Boer spreekt zijn Ajacieden toe.
Ook Demy de Zeeuw viel op met zijn hartslagmeter. Ook Demy de Zeeuw viel op met zijn hartslagmeter.
Rasmus Lindgren en Siem de Jong trainden apart met fysio Jos Kortekaas. Rasmus Lindgren en Siem de Jong trainden apart met fysio Jos Kortekaas.