Menu

Lobont blijft vechten voor zijn plaats

Dat Bogdan Lobont door Maarten Stekelenburg is ingehaald als eerste doelman bij Ajax is niet aan hem af te lezen. De Roemeense international loopt, na afloop van de eerste training sinds de keuze openbaar is, met een lach op zijn gezicht van het veld.

De drie keepers hebben ook vandaag hard gewerkt. Zweet parelt op de voorhoofden van Hans Vonk, Maarten Stekelenburg en Bogdan Lobont. Alledrie zijn ze ontspannen, coachen elkaar en lachen met elkaar. Uit niets blijkt dat één iemand zeer teleurgesteld moet zijn. Ook na de training niet.

Lobont tovert zijn mooie lach tevoorschijn als hij voor de camera's zijn verhaal moet vertellen. ,,Ik respecteer de keuze van de trainer. Maar ik blijf hard trainen en blijf mijn best doen. Ik zal vechten voor mijn plaats en wacht op de kans."

Maarten Stekelenburg blijft lang op het trainingsveld. Maar dan zit het er voor hem ook op en bijna als laatste stort hij zich in de supportersmassa. ,,Ik heb de hele week geen kranten gelezen", aldus de nieuwe eerste Ajax-doelman. ,,Dus ik weet ook niet wat de trainer daarover precies heeft gezegd. Ik wist dus ook niet welke kant het op te leek te gaan. Donderdagmiddag moesten wij bij hem komen en heeft hij verteld dat ik de eerste keeper word. Ik doe niet onder voor Lobont en omdat ik jonger ben, heeft hij voor mij gekozen. Dat waren zijn woorden. Ik heb daarna met Bogdan gebeld maar kreeg hem niet te pakken. Vanmorgen feliciteerde hij mij en hebben we gepraat. Wat we hebben gezegd, ga ik niet vertellen, dat blijft onder ons."

Stekelenburg kijkt tevreden terug op de voorbereiding. ,,We mogen niet klagen, winnen het eigen toernooi maar het kan altijd nóg beter. Zondag spelen we voor de Johan Cruijff Schaal. Dat is de eerste prijs van het seizoen en die willen we winnen. Zoals we meer prijzen willen winnen dit jaar!''

De nadruk op de training lag vandaag op het positiespel van de verdediging met de middenvelders. Anthony Obodai, Johnny Heitinga, Nigel de Jong en Maxwell stonden op de achterste lijn, Rafael van der Vaart en Tomás Galásek controleerden. Later in de oefening was er van die opstelling weinig meer over, want toen kregen de anderen de kans zich te profileren.

Aan het einde moesten de Ajacieden weer in een kring gaan liggen en werkten zij met René Wormhoudt aan de spierkracht. Na die sessie volgde nog het uitlopen en waren de mannen klaar voor de vrijdag. Morgen volgt nog een training en zondag wacht FC Utrecht.