Menu

Lobont en Stekelenburg onder vuur

Ajax werkte donderdagmiddag de tweede training van de dag af. Het accent van de middagsessie lag op het afronden op doel. Keepers Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg wensten echter niet mee te werken aan een partijtje prijsschieten.

Na wat pass- en trapoefeningen begonnen de Ajacieden aan het schieten op het doel. Keeperstrainer Wil Coort, die eerder op de dag zijn contract met Ajax verlengde, spoorde zijn pupillen Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg aan om toch maar zoveel mogelijk pogingen te pareren.

Omdat de veldspelers de helft van de tijd met hun 'slechte' been moesten uithalen, was ingrijpen van de keepers ook niet altijd noodzakelijk. Een behoorlijk aantal ballen verdween hoog over of ver naast het doel.

Toch produceerden de Ajacieden aardig wat treffers. Maar Lobont en Stekelenburg voerden ook de psychologische druk op. Vooral Stekelenburg voegde iedereen in zijn aanloop naar de bal een 'vriendelijk' woord toe. Of 'de Steek' bleef roerloos staan, om aan te geven dat ingrijpen op zo'n armoedig schot natuurlijk niet nodig was.

Rafael van der Vaart nam revanche op de lange doelman. Stekelenburg verwachtte een inzet met rechts - het minder goede been van de vice-aanvoerder - maar Van der Vaart nam hem met links een schoot de bal grijnzend langs de vloekende doelman.

Toen de veldspelers met René Wormhoudt, ook hij verlengde zijn overeenkomst met de club, aan de cooling-down begonnen, namen Coort, Lobont en Stekelenburg nog even enkele penalty's tegen elkaar en hielden een kort wedstrijdje 'latje schieten'. Coort deed dat het beste, al werd de geldigheid van een van zijn treffers natuurlijk bestreden door de andere twee deelnemers.