Menu

Lobont schrok van tv-beelden

Bogdan Lobont trainde maandagochtend met de basisspelers van de wedstrijd van zondag mee. Niet met de keepers. Toch nog even een paar dagen voorzichtig aan met het gehechte ooglid.

De Ajax-doelman kreeg zondag in de topper tegen PSV de elleboog van Jan Vennegoor of Hesselink midden in het oog. Lobont ging neer en bleef lange tijd gestrekt liggen. ,,Ik weet het moment van de stoot nog, daarna even niets", aldus de onfortuinlijke Roemeen.

Maar gelukkig krabbelde hij op en kon de zich warmlopende Maarten Stekelenburg weer op de bank gaan zitten. ,,Ik vond dat ik wel door kon spelen", aldus de nuchtere Lobont, die bij het zien van de samenvatting op televisie toch niet zo nuchter bleef. ,,Ik vond het eng om terug te zien. Zoals ik daar lag, dat zag er niet fijn uit. Ook de foto vanmorgen in de krant liet die elleboog duidelijk zien."

Op de training ging Lobont aan de slag met de basisspelers, zonder Rafael van der Vaart die zich bij de reserves aansloot. Hij had immers slechts een helft gespeeld. Ook Yakubu stond bij de wissels en bankzitters van zondag. Hij was vanmorgen teruggekomen na de interland tussen de Olympische teams van Ghana en Zuid-Afrika. Ghana won het harde duel, met 1-0, en de Ajacied speelde de hele wedstrijd. Als voorstopper, zijn 'eigen' plaats. Hij was als langste bezig op het trainingsveld, want na een gemiste penalty moesten de missers sprinten naar de achterlijn. Yakubu moest twee keer sprinten.

Zijn collega's waren toen al lang van het veld. Zlatan Ibrahimovic werd zelfs door looptrainer René Wormhoudt naar binnen gemaand anders zou hij te veel afkoelen. De basisspelers hadden na opwarmronden, korte loopoefeningen, een spelletje 'paaltjesvoetbal' gedaan. Die werd gewonnen door Wesley Sonck, die als eerste vijf keer een pylon omschoot.

Lobont raakte ook een aantal malen de oranje kegel. Gevraagd naar zijn herinnering over gisteren zei hij nog: ,,Het is alweer geschiedenis. We richten ons nu helemaal op de volgende wedstrijd tegen AZ."