Menu

Lobont verliest bekerfinale

Lobont slaagde er woensdagavond niet in met Dinamo Boekarest de dubbel te winnen. De bekerfinale werd met 2-1 (0-0) verloren van Rapid Boekarest. Dinamo kwam met 2-0 achter en deed pas in de laatste minuut iets terug.

Dinamo Boekarest had voor de derde keer op rij de beker kunnen winnen en de dubbel dit seizoen. De competitie werd afgelopen weekend in het voordeel van de club van Lobont besloten.

De finale werd gekenmerkt door fysiek spel. Na een dik half uur moesten beide teams met een man minder verder. De aanvoerder van Rapid en de topscorer van Dinamo werden van het veld gestuurd. Dinamo hield lang stand tegen de aanvallen van Rapid, pas in de 73e minuut werd de score geopend. Ondanks een fantastische redding in eerste instantie van Lobont, was het Maldarasanu die Rapid op voorsprong zette.

Enkele minuten later keek Dinamo tegen een 2-0 achterstand aan. Danciulescu redde voor zijn ploeg de spreekwoordelijke eer, door in de slotfase de 2-1 te scoren.

Dinamo speelt volgend jaar zonder Lobont de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De Ajax-goalie komt komend seizoen weer terug naar Amsterdam.