Menu
Lodeiro hoopt op speelminuten

Lodeiro hoopt op speelminuten

Na een afwezigheid van ruim een jaar maakte Nicolás Lodeiro vorig week zijn rentree in het eerste elftal van Ajax. Tegen het Japanse Shimizu S-Pulse kwam de 22-jarige middenvelder negentig minuten in actie. En hoewel de Uruguayaan nog wat onwennig oogde, toonde hij het publiek in de ArenA bij vlagen zijn klasse.

,,Ik was blij en tevreden, maar het kan natuurlijk nog veel beter", blikt de Ajacied terug op zijn eerste speelminuten. ,,Het was nog een beetje wennen. Ik ben nog ver verwijderd van mijn topvorm, maar dat heeft ook te maken met het spelen van wedstrijden. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe beter je je voelt en hoe meer je kunt geven."

Het jaar van fysieke malheur begon voor Lodeiro op het WK in Zuid-Afrika, toen hij in de kwartfinale tegen Ghana zijn middenvoetsbeentje brak. Eenmaal hersteld blesseerde hij enkele maanden later op de training van Ajax dezelfde rechtervoet.

Lodeiro weet als een van de weinige Ajacieden hoe het voelt om kampioen te worden. Lodeiro weet als een van de weinige Ajacieden hoe het voelt om kampioen te worden.

Nu hij weer fit is wil Lodeiro niets liever dan slagen bij de club die hem bijna anderhalf jaar geleden naar Nederland haalde. ,,Daarom hoop ik ook op meer speelminuten." Op welke positie maakt de international niet uit. ,,Ik speel graag tegen de diepste spits aan. Maar als de trainer me op de vleugels opstelt heb ik daar geen enkele moeite mee. Ik zal het juist toejuichen, want dat betekent dat ik speel."

Wellicht dat de terugkeer van Lodeiro zondag in het thuisduel met Excelsior een officieel karakter krijgt. ,,Ik zou het in elk geval fantastisch vinden", staat de Zuid-Amerikaan te trappelen. ,,Ik heb ontzettend veel zin om te spelen en de fans te laten zien wat ik in huis heb."

Een zege op de Rotterdammers zou Ajax bovendien een stap dichter bij het kampioenschap kunnen brengen. ,,Daarom moeten we alles geven om die titel te winnen", stelt Lodeiro, die uit hetzelfde hout gesneden is als zijn vriend en landgenoot Luis Suarez. ,,Wij kunnen in Zuid-Amerika absoluut niet tegen ons verlies. Of het een wedstrijd op de training is of een spelletje; we willen altijd winnen."

Lodeiro, die met zijn vorige club Nacional eenmaal de landstitel veroverde, weet als een van de weinige Ajacieden in de selectie hoe het voelt kampioen te worden. ,,Dat is de grootste vreugde die je als voetballer kunt beleven en meemaken."

Ajax - Excelsior begint zondag om 14.30 uur.

Resultaten van de laatste vijf edities:

2007/2008 Ajax - Excelsior 4-0 (02-03-2008)
2006/2007 Ajax - Excelsior 2-2 (18-02-2007)
2002/2003 Ajax - Excelsior 2-1 (16-03-2003)
1986/1987 Ajax - Excelsior 3-0 (08-03-1987)
1985/1986 Ajax - Excelsior 3-0 (15-12-1985)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst