Menu
Lodeiro kan beginnen

Lodeiro kan beginnen

Iets over enen ging donderdag de slagboom bij het ArenA-dek omhoog om weer een auto door te laten. In het voertuig zat de enige nieuwe aanwinst van Ajax tijdens de afgelopen transferperiode, Nicolás Lodeiro.

De spelersbegeleider van Ajax reed de kersverse Ajacied van de luchthaven naar de Amsterdam ArenA, het podium waar de Uruguyaan zijn talenten zal etaleren. Zaterdag een week geleden zette hij zijn handtekening onder een contract dat hem voor 2,5 jaar aan Ajax bindt. Daarna vertrok hij weer naar zijn vaderland om te wachten op de benodigde papieren.

Donderdagmiddag keerde hij dus terug. ,,Het was een lange vlucht", waren de eerste woorden van Lodeiro, terug op Nederlandse bodem voor de camera van Ajax TV. ,,Ik ben een beetje moe. Ik heb de afgelopen tien dagen in Uruguay doorgetraind en ben dus fit. Het is aan de trainer om te beslissen in hoeverre ik word gebruikt."

Direct na aankomst ontmoette de 'spelverdeler' zijn trainer Martin Jol. Vrijdag zal Lodeiro waarschijnlijk zijn opwachting maken tijdens de groepstraining, die overigens besloten is voor het publiek.

Bekijk de korte reportage over de aankomst van Lodeiro op Ajax TV