Menu
Lodeiro 'ontzettend blij' met succes

Lodeiro 'ontzettend blij' met succes

Uruguay zorgde zaterdagavond voor een daverende verrassing door Argentinië, na strafschoppen, te verslaan tijdens de Copa América. Ook Ajacied Nicolás Lodeiro is de koning te rijk met de halve finaleplaats. ,,Hoewel ik teleurgesteld ben dat ik geen speelminuten heb gekregen in de kwartfinale ben ik natuurlijk ontzettend blij dat we in de halve finale staan”, aldus Lodeiro, die middels contact met spelersbegeleider Herman Pinkster een prima verbinding onderhoudt met Ajax.

Het is voor de Ajacied een behoorlijk toetje op een seizoen met een zware rand. Zelf was de middenvelder twee lange periodes geblesseerd door een gebroken middenvoetsbeentje. Toen hij in voorbereiding was op de Copa América overleed bovendien plotseling zijn vader. Zijn doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Estland droeg hij aan zijn net overleden vader op en veel Uruguyaanse teamgenoten, onder wie Luis Suarez en Diego Forlan, waren bij de begrafenis van vader. Lodeiro. ,,Ik wil via deze weg mijn teamgenoten van Ajax en de staf heel erg bedanken voor hun medeleven via sms of belletjes. Ondanks de fysieke afstand heb ik daar heel veel steun aan gehad,” klinkt het waarderend uit de mond van de 22-jarige Lodeiro.

Persoonlijk leed achtervolgde Lodeiro afgelopen seizoen. Persoonlijk leed achtervolgde Lodeiro afgelopen seizoen.

In elke poulewedstrijd op de Copa América kreeg Lodeiro speelminuten. Bovendien verzorgde hij in de openingswedstrijd de assist op Luis Suarez waardoor Uruguay een gelijkspel bereikte tegen Peru, dat zich ook al verrassend onder de laatste vier schaarde. ,,Ik heb wel het gevoel dat ik volwaardig lid van het team ben. Tabarez betrekt mij overal bij en ik maak echt deel uit van het team. Ik heb ook wel het idee dat ik nog speelminuten zal maken. We zijn ver gekomen op het WK in Zuid-Afrika (Uruguay verloor van Nederland in de halve finale, red.) en die verwachting willen we hier ook waarmaken. Maar het lag nooit in de lijn der verwachting dat we Argentinië al zo vroeg in het toernooi zouden tegenkomen. We zitten in een boost nu wij, dat kleine land Uruguay, van het grote Argentinië hebben gewonnen. Je weet nooit waar dit eindigt.” Dinsdag wacht Uruguay de halve finale. Tegenstander daarin is opnieuw Peru, waartegen Uruguay de openingswedstrijd 1-1 gelijk speelde.

Na het toernooi, dat voor Lodeiro hopelijk tot en met zondag duurt, zal de Ajacied uiteraard nog een paar weken mogen bijkomen alvorens hij zich in Amsterdam moet melden. Maar hij laat het niet na de supporters nu al een belofte te doen. ,,Als ik na dit toernooi en na mijn vakantie weer aansluit bij de selectie wil ik echt laten zien wat ik kan. Dat ben ik de fans wel verschuldigd!”


Tekst:Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst