Menu
Lodeiro terug bij mini-groep Ajacieden

Lodeiro terug bij mini-groep Ajacieden

De internationals in de Ajax-selectie richten zich de komende dagen weer op hun nationale elftal. De niet-internationals blijven hun club deze periode trouw. Tijdens de maandagtraining betrad een kleine groep Ajacieden het trainingsveld op de Toekomst. Onder wie ook Nicolás Lodeiro.

Lodeiro stond sinds het voorbije WK met een voetkwetsuur geblesseerd aan de kant. Maandag vond de Uruguayaanse middenvelder weer aansluiting bij zijn selectiegenoten. De kater die de nederlaag tegen FC Utrecht opleverde, werd in de (aangenaam warme) buitenlucht, maar ook binnen, in het krachthonk, zo goed en zo kwaad als mogelijk weggewerkt. Zes Ajacieden werkten een voetbalparcours af onder leiding van de assistent-trainers Michael Lindeman en Danny Blind. Ook bedrijvigheid op de veldjes naast het trainingsveld van de A-selectie. Keeperstrainer Carlo l’Ami nam Jordy Deckers onder keepershanden. Op een ander bijveld was kersvers jubilaris (40 jaar Ajax-lid, maar vooral fysiotherapeut) Pim van Dord aan het werk te zien met talent Nicolai Boilesen.

Tijdens een oefening tikten de spelers elkaar aan, als sein dat de ander moest lopen. Tijdens een oefening tikten de spelers elkaar aan, als sein dat de ander moest lopen.

Rasmus Lindgren was in de zeskoppige trainingsgroep van Lindeman en Blind de enige Ajacied met wedstrijdminuten tegen Utrecht in de benen. Na afloop van de buiten- en binnentraining blikte de Zweed kort terug op de 1-2 nederlaag. ,,Toen ik er in de tweede helft in kwam was het alles of niks’’, vertelde Lindgren - zondag vervanger van Toby Alderweireld - voor de camera van Ajax TV. ,,Het werd helaas niks. Het lukte gewoon niet. We zaten helemaal niet in ons spel. Veel jongens zijn nu weg met hun nationale team. Als die spelers weer terug zijn, moeten we zeker terugkijken naar onze laatste wedstrijd.’’

Bekijk het complete interview met Rasmus Lindgren later deze maandag op Ajax TV

Tekst en foto's: Ajax.nl

Nicolás Lodeiro blijft Oleguer voor tijdens een loopronde. Nicolás Lodeiro blijft Oleguer voor tijdens een loopronde.
Assistent-trainer Michael Lindeman wijst de Ajacieden de weg. Assistent-trainer Michael Lindeman wijst de Ajacieden de weg.
Oleguer kopt de door Danny Blind aangegooide bal richting doel. Oleguer kopt de door Danny Blind aangegooide bal richting doel.
Keeperstrainer Carlo l'Ami trainde onder meer met Jordy Deckers. Keeperstrainer Carlo l'Ami trainde onder meer met Jordy Deckers.
Na de training sprak Rasmus Lindgren met Ajax TV. Na de training sprak Rasmus Lindgren met Ajax TV.