Menu
Lodeiro weer terug bij Ajax

Lodeiro weer terug bij Ajax

Dat de supporters van Ajax zich niet door een paar regenbuien laten afschrikken, bleek maandagochtend bij de openbare training. De supporters rijen dik langs het trainingsveld van de Toekomst. Daags na De Graafschap - Ajax (1-4) bleef de basis binnen. Toch viel er genoeg te beleven. Zo zagen de fans onder meer Nicolas Lodeiro in actie. De Uruguyaan trainde voor het eerst weer sinds de gewonnen Copa America.

Zoals iedere week bij de openbare training komen de supporters uit heel Nederland naar Amsterdam om hun helden aan het werk te zien. Deze maandagochtend is dat niet anders. Vanwege de zomervakantie zijn het er ook nog eens een stuk meer dan normaal. Michael (10) en Keli (8) uit Hedel (Gelderland) hebben hun 12-jarige neef Kevin naar de Toekomst meegenomen. Om 8:30 uur zaten ze al in de auto om voor het eerst in hun leven een training van hun favoriete voetbalclub te bezoeken. Michael: ,,Het regende hard onderweg, dus we hoopten dat de training wel door zou gaan. Gaaf om ze allemaal van zo dichtbij te zien. Al hoop ik wel dat Theo Janssen straks nog even naar buiten komt. Zijn handtekening wil ik het liefst hebben.”

Alsof de weergoden boven Amsterdam er rekening mee hadden gehouden, klaart weer het tegen 10:30 uur plotseling op. Onder een stralende zon zien de toegestroomde supporters een combinatie van wisselspelers en spelers van Jong Ajax in actie. Ze zijn duidelijk niet voor niets gekomen, want Lorenzo Ebecilio, Vurnon Anita, Eyong Enoh, André Ooijer en Rodney Sneijder zijn voor iedereen bekende gezichten. Ook Nicolas Lodeiro en Jan Vertonghen (herstellende van zijn liesblessure) trainen mee. Voor Lodeiro is het deze maandag zijn eerste training sinds hij vorige maand de Copa America met Uruguay won.

Keli, Kevin en Michael uit Gelderland waren aandachtig toeschouwer bij de openbare training. Keli, Kevin en Michael uit Gelderland waren aandachtig toeschouwer bij de openbare training.

Als het halverwege de training uiteindelijk toch is gaan regenen, worden de doelen naar de juiste plek op het halve veld geschoven. Tijd voor het partijspel. Vertonghen en Lodeiro verlaten de groep en werken ondertussen hun eigen individuele programma weer af. Langs de kant is er plotseling paniek. ,,Ik ben mijn stift kwijt!”, klinkt het wanhopig uit de mond van een jonge fan. Met het oog op de handtekeningen van zijn helden is de stift natuurlijk een onmisbaar gereedschap. Even verderop koestert een andere fan zijn zwarte stift. Met de dop er nog op wijst hij naar de plek boven de drie sterren. ,,Daar wil ik straks de handtekening van Sneijder hebben. Of van Frank de Boer… Of van Dennis Bergkamp…”

Als de training er even na 12:00 uur opzit, schieten de fans onder hun paraplu’s vandaan. Zonder te morren laten ze zich natregenen voor krabbels van de Ajacieden. Daarna is het tijd om te schuilen in de kantine van de Toekomst. Koffie, thee en warme chocomel zijn favoriet bij de bar. De zomervakantie is in volle gang, maar de zomer is nog ver te zoeken...


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jan Vertonghen deed een deel van de groepstraining mee. Jan Vertonghen deed een deel van de groepstraining mee.
Er waren veel fans op de openbare training afgekomen. Er waren veel fans op de openbare training afgekomen.
Helaas hielden de supporters het niet droog. Helaas hielden de supporters het niet droog.
John Bosman (assistent-trainer Jong Ajax) tijdens de training. John Bosman (assistent-trainer Jong Ajax) tijdens de training.
Jong Ajax-coach Gery Vink instrueert de spelers op het trainingsveld. Jong Ajax-coach Gery Vink instrueert de spelers op het trainingsveld.
Overleg tussen assistent-coach Dennis Bergkamp en keeperstrainer Carlo l'Ami. Overleg tussen assistent-coach Dennis Bergkamp en keeperstrainer Carlo l'Ami.