Menu
Lodeiro wil opnieuw belangrijk zijn

Lodeiro wil opnieuw belangrijk zijn

Het ziet er naar uit dat Nicolás Lodeiro dinsdagavond de spitspositie gaat bekleden in Lyon. De 22-jarige Uruguyaan is mede vanwege de vele blessures de aangewezen man om in de punt van de aanval voor de goals te zorgen. De 'generale' tegen NAC (2-2) verliep voor hem persoonlijk goed. Dinsdag wil hij opnieuw van waarde zijn. Met deze keer een goed resultaat als beloning.

De gretigheid spatte er afgelopen zaterdag vanaf toen Lodeiro na een half uur Dmitry Bulykin kwam aflossen tegen NAC. Na de blessures van Sigthórsson, De Jong en Bulykin - en het experiment met Eriksen in de ‘Messi-rol’ - was het nu de beurt aan Lodeiro. Sinds zijn entree in januari 2010 kwam hij, mede door blessureleed, weinig aan spelen toe bij Ajax. Daarom grijpt hij deze kans nu met beide handen aan. ,,Ik wil gewoon spelen. Het maakt niet uit waar.” En dan met een kwinkslag: ,,Alleen als keeper of verdediger heb je niet zoveel aan me, maar voor de rest ben ik op alle posities inzetbaar. Ook als spits”

Het tekent de wilskracht van Lodeiro. Twee langdurige voetblessures wierpen hem steeds terug. Nu de Uruguayaan inmiddels weer een tijdje fit is, wil hij zichzelf laten zien. Tegen NAC leverde hij bij beide goals de assist af. ,,Ik was tevreden over mijn eigen spel en mijn inbreng voor het team. Maar uiteindelijk gaven we de overwinning in de slotfase weg. Je kan zelf nog zo goed spelen, maar als je als team geen goed resultaat haalt, heb je daar niets aan. Dan is iedereen het zo weer vergeten.”

Lodeiro in gesprek met De Boer tijdens de wandeling door het Parc de la Tête d’Or in Lyon. Lodeiro in gesprek met De Boer tijdens de wandeling door het Parc de la Tête d’Or in Lyon.

Tijdens de ochtendwandeling door het Parc de la Tête d’Or treft hij om de paar minuten een nieuwe gesprekspartner aan zijn zijde. Van Christian Eriksen tot Miralem Sulejmani en van spelersbegeleider Herman Pinkster tot trainer Frank de Boer. Met die laatste zal ongetwijfeld zijn rol binnen het elftal besproken zijn. Vanwege de vele afwezigen moeten nu spelers als Lodeiro Ajax er doorheen slepen. Het Spaans uit zijn Barcelona-tijd komt De Boer dan ook goed van pas, al heeft de Uruguyaans international zijn Engels de afgelopen periode ook aardig opgevijzeld. ,,En een klein beetje Nederlands”, voegt hij er aan toe.

Gezien de huidige stand in groep D heeft Ajax tegen Olympique Lyon aan een gelijkspel met doelpunten genoeg. Bij 0-0 kan het doelsaldo (in het voordeel van Ajax) na de laatste groepswedstrijd tegen groepswinnaar Real Madrid de doorslag geven. Gesteund door 1.850 meegereisde Ajax-fans weet Lodeiro dus wat hem met Ajax te doen staat. De interim-spits heeft een gelijkspel echter niet in zijn hoofd zitten. ,,Een gelijkspel is weliswaar voldoende voor ons, maar we willen gewoon winnen. Het zal lastig worden, zeker omdat Lyon ook voor zijn laatste kans vecht. Bovendien; makkelijke wedstrijden bestaan niet. Zeker niet in de Champions League. Des te mooier zou het zijn als we vanavond de volgende ronde halen. Ik ben er klaar voor.”

Volg Ajax in Lyon via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @AFCAjax

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lodeiro: ,,Een gelijkspel is voldoende, maar we willen winnen'' Lodeiro: ,,Een gelijkspel is voldoende, maar we willen winnen''