Menu
Logchies langer bij Ajax

Logchies langer bij Ajax

Bart Logchies (48) is ook komend seizoen de trainer van Ajax Zaterdag 1. De succesvolle coach werd afgelopen jaar kampioen en promoveerde daarmee naar de Hoofdklasse van het amateurvoetbal. Mede door deze prestatie werd hij dit jaar genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste amateurcoach van het jaar.

De zeer ervaren Amsterdammer is vanaf 1983 trainer en stond eerder onder meer bij VV Aalsmeer, RkVV NAS, RKDES, KBV, SV Argon, SV Hoofddorp en JOS Watergraafsmeer aan het roer. Logchies is sinds 2005 in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal, UEFA Pro License. Tijdens die cursus liep de KNVB-docent in het seizoen 2004-2005 stage bij Willem II (Robert Maaskant) en FC Barcelona (Frank Rijkaard en Henk ten Cate). Na het behalen van zijn CBV-diploma was hij in het betaald voetbal actief als assistent-trainer van het inmiddels failliete HFC Haarlem. Ook was hij tussen 2006 en 2008 assistent-bondscoach van Estland.

Logchies: ,,Ik kijk er erg naar uit om komend seizoen met onze selectie in de Hoofdklasse uit te komen. De zaterdag 1 amateurs vallen dit seizoen onder het Technisch Hart van Ajax, wat duidt op de professionalisering van de amateurtak. Naast het eerste elftal werden afgelopen seizoen ook alle andere zaterdagteams kampioen. Het lijkt me fantastisch om dit nog een keer te herhalen".

Logchies tekent een contract dat hem tot 30 juni 2014 aan Ajax bindt. De vernieuwde verbintenis als trainer van het eerste zaterdagelftal geldt voor één jaar.


Tekst: Ajax.nl