Menu
Logchies nieuwe trainer Ajax Zaterdag

Logchies nieuwe trainer Ajax Zaterdag

Bart Logchies (47) is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Ajax Zaterdag 1. De huidige trainer van JOS Watergraafsmeer volgt in de zomer Constantijn Schouten op, van wie het aflopende contract niet wordt verlengd. Logchies tekent voor één seizoen in Amsterdam.

De nieuwe coach van Ajax Zaterdag 1 koestert een ruime ervaring als trainer. De in Amsterdam geboren Logchies is vanaf 1983 trainer en sinds 2006 coach en jeugdcoördinator (2008) van JOS Watergraafsmeer. Met die club promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse A van het amateurvoetbal. In de jaren daarvoor was hij onder meer trainer van SV Argon en SV Hoofddorp. De komende weken maakt hij, net als Ajax-trainer Constantijn Schouten, eerst nog het seizoen bij zijn huidige club af.

Logchies is sinds 2005 in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal en een UEFA Pro License. Tijdens die cursus liep de KNVB-docent in het seizoen 2004-2005 stage bij Willem II (Robert Maaskant) en FC Barcelona (Frank Rijkaard en Henk ten Cate). Tussen het behalen van zijn CBV-diploma en zijn dienstverband bij JOS was hij in het betaald voetbal actief als assistent-trainer van het inmiddels failliete HFC Haarlem. Ook was hij tussen 2006 en 2008 assistent-bondscoach van Estland.

Schouten is aan zijn vierde en laatste seizoen bij Ajax Zaterdag 1 bezig. Dit weekend leed de zaterdag eersteklasser een gevoelige thuisnederlaag tegen VVZ’49 (3-5). Een aantal wedstrijden voor het einde staat Ajax Zaterdag 1 tweede achter koploper DOVO.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl (boven) en ProShots (onder)

Logchies kreeg eind 2005 zijn diploma Coach Betaald Voetbal uitgereikt Logchies kreeg eind 2005 zijn diploma Coach Betaald Voetbal uitgereikt