Menu
Logchies voelt zich thuis in hoofdklasse

Logchies voelt zich thuis in hoofdklasse

Bart Logchies zwaait ook dit seizoen de scepter bij Ajax Zaterdag 1. En de 48-jarige Muidenaar doet dat vooralsnog met verve, gezien de zeven punten uit drie wedstrijden die hij tot nu toe met de promovendus veroverde in de hoofdklasse A.

Ruim vier maanden na het behaalde kampioenschap in de eerste klasse voelt Logchies zich als een vis in het water op het hoogste amateurniveau. ,,Het is hier inderdaad prettig toeven’, beaamt de trainer. ,,Vooral qua voetbal, entourage en accommodatie. Bovendien hoort de hoofdklasse ook bij de statuur van Ajax.”

Wie echter denkt dat Logchies nu op zijn lauweren rust en blij is met een rol in de marge komt bedrogen uit. ,,We gaan voor promotie”, laat de geboren Amsterdammer niets aan duidelijkheid te wensen over. ,,Of dat door een kampioenschap of de nacompetitie tot stand komt zal me worst zijn.”

De selectie van Ajax Zaterdag 1. De selectie van Ajax Zaterdag 1.

Tegelijkertijd haast de coach zich te zeggen dat vijf, zes ploegen dezelfde intenties hebben. ,,Ter Leede is bijvoorbeeld een goede ploeg, maar ook Quick Boys gaat meedoen. Verder heb je nog VVA’71, CSV Apeldoorn en een aantal outsiders als Huizen, Montfoort en RKAV Volendam.”
Logchies is in elk geval zeer te spreken over zijn eigen groep, die grotendeels intact is gebleven. ‘Ik heb nu alleen een bredere selectie tot mijn beschikking, maar dat moet ook wel in de hoofdklasse. De kern van vorig seizoen staat echter nog op het veld. En dat is een groot verschil met vorig jaar toen we met alle nieuwelingen veel tijd kwijt waren aan het teamproces’, stelt de voormalige trainer van onder meer Argon en JOS Watergraafsmeer.

Ook Laurens ten Heuvel behoort nog altijd tot de selectie van Ajax Zaterdag 1. Hoewel de status van de 36-jarige oud-profvoetballer ietwat is gewijzigd ten opzichte van de vorige jaargang. ,,Laurens is momenteel wisselspeler en ons extra geheime wapen”, legt Logchies uit. ,,Ook afgelopen zaterdag hebben we hem tegen ARC de laatste twintig minuten laten spelen om zo de zege te forceren.” Helaas zonder resultaat, want de Amsterdammers bleven ondanks vele kansen steken op een 0-0-gelijkspel.

Daartegenover kreeg Logchies de voorbije weken enkele teleurstellingen te verwerken. ,,Sergio Parris zijn we kwijt, want hij heeft een contract getekend in Bahrein. En Danny Schenkel heeft zijn knie verdraaid. Ik hoop dan ook dat we nu gevrijwaard blijven van blessures.” De eerste drie wedstrijden hebben desondanks aangetoond dat Ajax een verrijking is voor de hoofdklasse. ,,We hebben een goede start gemaakt en ook het vertoonde spel geeft vertrouwen”, aldus Logchies. ,,Alle zeven punten zijn ook dik verdiend.”

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Pro Shots (boven) en Ajax.nl/Louis van de Vuurst