Menu
Lokroep Ajax-training blijkt niet te weerstaan

Lokroep Ajax-training blijkt niet te weerstaan

Vooral voor en na het voetbalseizoen, maar ook tijdens de schoolvakanties hebben de trainingen van Ajax de aantrekkingskracht van een topattractie. Vergeet de Efteling, het Dolfinarium of Madurodam. De lokroep van een ochtendje Ajax blijkt niet te weerstaan!

Dinsdag is dé dag waarop de poorten van de Toekomst wijdopen gaan. In de ochtenduren krijgen de Ajax-supporters de kans om hun helden aan het werk te zien. Deze week geniet een deel van het land van de herfstvakantie. En dat was duidelijk zichtbaar langs het trainingsveld op de Toekomst. Rijendik stonden Ajacieden - al dan niet 'gewapend' met een camera, handtekeningenboekje of clubshirt - opgesteld.

A-junior Florian Jozefzoon (rechts) trainde mee met de A-selectie. A-junior Florian Jozefzoon (rechts) trainde mee met de A-selectie.

De honderden fans kwamen niet voor niets. De Ajacieden achter het hek zagen onder meer Luis Suarez messcherp aan het werk. De Uruguayaan spaart zijn doelpunten duidelijk niet alleen voor de officiële duels; ook in de trainingspartijtjes slaat Suarez met de regelmaat van de klok toe. Ismaïl Aissati en Miralem Sulejmani trainden dinsdag onder leiding van fysiotherapeut Jos Kortekaas apart van de groep. Maar wie was toch de kwikzilverachtige Ajacied met de glaszuivere voorzet en de verrassende passeerbewegingen in de benen? Net als een dag eerder trainde A-junior Florian Jozefzoon mee met de selectie van trainer Martin Jol. Het talent uit de jeugdopleiding van Ajax hield zich goed staande.

Na een bijna anderhalf uur durende oefensessie was voor veel supporters hét hoogtepunt van de dag aangebroken. Na de training werden ontelbare foto’s gemaakt en handtekeningen gezet. Ook de krabbel van Jozefzoon bleek zeer gewild…

Rijendik stonden de fans langs de kant van het trainingsveld. Rijendik stonden de fans langs de kant van het trainingsveld.
Luis Suarez loopt lachend weg als hij Jeroen Verhoeven heeft verslagen. Luis Suarez loopt lachend weg als hij Jeroen Verhoeven heeft verslagen.
Halverwege de training meldden ook Mitchell Donald, Jeffrey Sarpong en Daley Blind zich op het veld. De Ajacieden kwamen maandagavond in actie met Jong Ajax tegen Jong ADO Den Haag. Halverwege de training meldden ook Mitchell Donald, Jeffrey Sarpong en Daley Blind zich op het veld. De Ajacieden kwamen maandagavond in actie met Jong Ajax tegen Jong ADO Den Haag.
Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati trainden apart. Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati trainden apart.
De training werd afgesloten met een uitloopronde. De training werd afgesloten met een uitloopronde.
Jozefzoon verzamelt de ballen, terwijl Sulejmani alvast wordt vereeuwigd met een fan. Jozefzoon verzamelt de ballen, terwijl Sulejmani alvast wordt vereeuwigd met een fan.
Ook Vurnon Anita bleek een zeer gewild 'fotomodel'. Ook Vurnon Anita bleek een zeer gewild 'fotomodel'.