Menu

Looptraining voor Van der Vaart en Pienaar

Drie dagen voor de topper tegen PSV was het druk op de trainingsvelden van Ajax. Rafael van der Vaart trainde samen met Steven Pienaar in een hoek van het trainingsveld. Onder leiding van looptrainer Laszlo Jambor werken beide Ajacieden hard om zo snel mogelijk weer met de groep te kunnen meetrainen. Cedric van der Gun kwam iets later op het veld voor een looptraining en Pasanen trainde voor het eerst weer met de groep.

Van der Vaart deed verschillende sprintoefeningen. Na anderhalf uur was het jonge talent bekaf: "Ik werd behoorlijk afgebeuld, maar dat is alleen maar goed. Op zich gaat het wel met mijn knie. Maar zojuist kreeg ik er een bal tegenaan en dat deed wel zeer. Ik kan nog steeds niet zeggen wanneer ik mijn rentree maak, ik doe mijn best."

Steven Pienaar vertelde woensdag dat hij de volgende dag met de groep hoopte te trainen. Helaas was dit niet het geval. De Zuidafrikaan meldde zich ook bij Jambor. De kersverse nummer tien deed het iets rustiger aan dan zijn teamgenoot naast hem. Pienaar liep veel rondjes in looppas met hier en daar een sprintje er tussen door.

Pienaar wil zijn knie niet forceren: "Ik heb af en toe pijn in mijn knie. Ik hoop snel weer met de groep mee te kunnen doen. Misschien vrijdag. Ik weet het niet."

Petri Pasanen trainde voor het eerst weer met de groep. De Fin had voor donderdag alleen loopoefeningen met de selectie gedaan, nog geen oefeningen met de bal. Hij was scherp en was één keer dicht bij een doelpunt uit een sliding tijdens een minipartijtje.

Van der Vaart doet zijn oefeningen Van der Vaart doet zijn oefeningen

Seedorf trainde ook mee met de selectie. "Ik weet nog niet of ik bij de selectie van zondag zit. Dat hoor ik vandaag (donderdag) of morgen. Natuurlijk hoop ik van wel", aldus het jonge talent.

Met Van der Gun gaat het stap voor stap wat beter. Van der Gun: "Ik doe elke dag krachttraining voor mijn bovenbeenspier en daarna ga ik buiten rennen. Zolang ik rechtdoor ga, gaat dat goed. Maar als ik van richting moet veranderen dan voel ik het. Ik heb nog geen datum voor mijn rentree in mijn hoofd, maar het duurt mij al veel te lang!"

Johnny Heitinga en Daniel Cruz werken nog binnen in het krachthonk aan hun herstel.