Menu
Lopen, lopen en nog eens lopen

Lopen, lopen en nog eens lopen

Wie had gerekend op een ontspannen inleiding op het tradionele trainingskamp in De Lutte, kwam maandagmiddag bedrogen uit. Op het oefencomplex naast de ArenA schotelden trainer Danny Blind en zijn assistenten hun spelers een pittig programma voor, waarin drie dingen centraal stonden: lopen, lopen en nog eens lopen.

In twee etappes reist de selectie van Ajax vandaag af naar oostelijk Nederland. Vanmiddag rijdt de bus eerst naar Wezep, waar om 18.30 uur een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke zaterdaghoofdklasser WHC wordt afgewerkt. Na afloop rijden de Amsterdammers door naar De Lutte, waar de komende dagen intensief getraind zal worden. Ook speelt Ajax nog drie oefenduels, tegen de amateurs van achtereenvolgens Quick’20, HHC en Rijnsburgse Boys.

Een vol schema, maar voor Blind was dat geen reden om luttele uren voor vertrek rustig aan te doen. De training begon met een lange serie sprintjes, vervolgens werd de intervaloefening van vorige week nog eens dunnetjes overgedaan en als besluit moesten de spelers in twee groepen van tien een paar keer in stevig tempo de lengte van het veld overbruggen.

Markus Rosenberg was toen al afgehaakt. De Zweed zocht na een halfuurtje weer de kleedkamer op, om binnen in de ArenA verder te werken met een van de fysiotherapeuten. Ook keeper Hans Vonk trainde apart van de groep, op het kunstgrasveld.

Slechts één keer mochten de Ajacieden met de bal aan de slag. De nadruk in die oefenvorm lag op het inspelen en kaatsen met een medespeler. Het afronden op doel leverde een paar fraaie treffers op, waarbij vooral een subtiele goal van John Heitinga in het oog sprong.

Ajax vertrekt na de late lunch richting Wezep.