Menu
Lorenzo Ebecilio geeft @ntwoord

Lorenzo Ebecilio geeft @ntwoord

Via een e-mail aan Ajax.nl konden supporters hun vraag inzenden aan Lorenzo Ebecilio. De jeugdinternational vertelt onder meer over dat hij vroeger een klein vervelend jongetje was, dat hij zenuwachtig was bij zijn thuisdebuut en zijn droomclub Barcelona.

Het is allemaal behoorlijk snel gegaan, je hebt bijvoorbeeld een basisplaats bemachtigd. Hoe kijk je erop terug?
Tim Coremans, Etten-Leur
,,Het was een mooie periode. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, al werk je er natuurlijk wel naartoe. Als je er dan staat en je speelt zeven keer achter elkaar in de basis is dat mooi. Hier heb ik vanuit de jeugd naartoe gewerkt."

Hoe was het om voor het eerst in een volle ArenA te spelen?
Jim van der Steen, Vlaardingen
,,Ik was heel zenuwachtig, anders dan bij mijn debuut in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Je ziet op televisie dat spelers in een volle ArenA ook wel worden uitgefloten. Ik was bang dat ik veel fouten zou maken. Maar bij het eerste fluitje van de scheidsrechter dacht ik ‘ik kan toch voetballen, ik moet niet bang zijn’. Plezier is belangrijk, voetbal is een spel en dat moeten we niet vergeten."

Wat kreeg je voor reacties na je debuut in Ajax 1?
Jelmer Wels, Renswoude
,,Ik kreeg allemaal positieve reacties. Mijn telefoon gloeide er van, die bleef knipperen als een malle. Het is mooi om te merken dat veel mensen in mijn omgeving het allemaal volgen. Ook de reacties in de pers pik je mee. Ik straal uit dat ik een behendige speler ben met durf en dat schreven ze."

Ook tegen Feyenoord speelde Ebecilio met durf en flair. Ook tegen Feyenoord speelde Ebecilio met durf en flair.

Was je opgelucht dat de transfers van Dost en Mertens niet doorgingen? Dit biedt jou namelijk meer kansen.
Annelies Knol, Rozenburg
,,Af en toe hoorde ik van familie of vrienden dat Bas Dost of Dries Mertens zou komen. Toen dacht ik ‘ik zie wel wie er op het trainingsveld staat'. Dat was dus niemand. Ik heb Dost wel bij Jong Oranje gesproken. Ik heb het niet in de hand, maar ik kan niet zeggen dat het niet in mijn voordeel is, dat er niemand is gekomen. De trainer heeft vertrouwen in mij en dat moet ik nu terug laten zien."

Hoe vind je het om een van de jongere spelers te zijn in een club die zo beroemd is als Ajax? Hoe ga je met de aandacht om?
Mieke Stoop, Stompetoren
,,Het maakt me niet uit dat ik een van de jongeren ben. Ik kijk vooral naar Christian Eriksen hoe hij er mee om gaat. Hij is nog jonger dan ik, een vaste waarde en hij gaat er uitstekend mee om. Ik let niet meer op leeftijd, je moet je elke wedstrijd bewijzen, dan maakt je leeftijd niet uit."

Denk je dat de Ajax-talenten die nu doorstromen, over het algemeen een stapje voor zijn in het huidige spel-systeem dat De Boer wil spelen? Ten opzichte van aankopen van de laatste jaren?
Rinaldo Latuny, Gennep
,,Nou ja, je gaat er vanuit dat een aankoop goed is, dus dat hij zich ook makkelijk kan aanpassen. Maar wat je hier hebt geleerd in de jeugd neem je zeker mee naar het eerste team."

Was het voor jou een grote stap naar de Ajax-selectie?
Frank Wuls, Roermond
,,Het was een grote stap ja. Er komt zoveel meer bij kijken. Al die aandacht, ook van de media. Je moet als een prof leven en kleine foutjes kan je je niet veroorloven. Ik hoefde me niet te veranderen hoor, ik ben een nette jongen van mezelf."

Hoe ziet jouw voorbereiding op een wedstrijd uit?
Jens Rimmelzwaan Wassenaar
,,Rust is belangrijk. Een dag van te voren laat ik me los masseren, eet en drink ik goed. Dan kan ik er op de wedstrijddag staan."

Wat zijn jouw voetbaldromen voor de toekomst?
Kim Vossenberg, Utrecht
,,De ultieme droomclub is voor mij Barcelona. Maar ook Manchester United of Chelsea vind ik mooie clubs. Maar eerst wil ik nog een paar jaar bij Ajax blijven om mij verder te kunnen ontwikkelen."

Hoe was je vroeger als klein jongetje?
Judith Gerritsen, Appeltern
,,Ik was een vervelend klein jongetje! Ik maakte altijd grappen en was heel druk. Ik moest mijn energie in de training kwijt kunnen. Maar hoe ouder ik werd, hoe rustiger…"

Hoe vond je het om je debuut te maken voor Jong Oranje?
Geert Mutsaers, Den Dongen
,,Dat ik in Jong Oranje kwam te spelen, is ook snel gegaan. Het is leuk dat ik nu mijn debuut heb gemaakt, dat neemt niemand mij af.''


Tekst: Ajax.nl
Foto's: boven: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
onderste: Ajax.nl/Gerard van Hees