Menu

Lotina: 'Ik teken voor 1-0'

Aan de vooravond van het belangrijke duel tussen Celta de Vigo en Ajax, lieten twee spelers en de trainer van de thuisploeg hun licht schijnen op de ontmoeting. Over de strijdwijze werd niet geheimzinnig gedaan. Celta heeft de punten broodnodig, en zal dus aanvallen. Over de invulling van de basiself was de trainer nog wel wat vaag.

Als eersten in de perskamer van Celta de Vigo meldden zich Pinto en Jesulí. De twee waren niet erg spraakzaam, maar het moet wel worden gezegd dat zij geen bijzondere vragen gesteld kregen. Het duo benadrukte het belang van de wedstrijd. Om beurten vertelden zij de toehoorders dat ze de drie punten heel hard nodig hebben om aansluiting in groep H te krijgen. ,,Het team heeft in ieder geval een overwinning nodig'', zei Jesulí, mede doelend op de slechte prestaties van hem en zijn teamgenoten in de Spaanse Primera División.

Afgelopen weekeinde verloor Celta met 1-0 in het eigen Balaídos-stadion van Racing Santander. Na vijf minuten al keek Celta tegen een 1-0 achterstand aan en de ploeg kon die niet meer goedmaken. Het publiek trakteerde hun team op een fluitconcert dat tot het einde van de wedstrijd aanhield. Pinto: ,,Het publiek wil altijd meer, dat is logisch. Sinds we vorig jaar vierde werden en daarmee een startbewijs voor de Champions League kregen, zijn de supporters veeleisend. En dit seizoen kenden we niet zo'n beste start. We zullen dinsdag alles moeten geven en hopen dat we het geluk een beetje mee hebben'', sprak hij hoopvol.

Lotina, die al binnen was en vanuit een hoekje naar zijn pupillen luisterde, schoof vervolgens achter de tafel. Hij werd herinnerd aan de wedstrijd in Amsterdam en de arbitrage waar hij toen zo op afgaf. ,,Wat veertien dagen geleden gebeurd is, is gebeurd'', zei hij kort en gaf aan dat hij het er niet meer over wilde hebben. ,,Er is na afloop van die wedstrijd veel gesproken over de scheidsrechter, maar niemand praatte over het feit dat Celta veel beter speelde dan Ajax.''

Terug naar de reden van de bijeenkomst, de wedstrijd van dinsdagavond. ,,Elke wedstrijd in de Champions League is er een op leven en dood, morgen dus ook. Maar ik heb ze gevraagd of het ze niet mooi leek om in Milaan te strijden met de Italianen om wie er eerste en tweede worden in de groep. Dan zullen we morgen moeten winnen'', zei Lotina droog. ,,In Amsterdam was Ajax verrast door ons goede spel, ze wisten bijna niets van ons. Ze dachten dat ze wel even van ons zouden winnen. Maar nu weten ze hoe goed we zijn, dus zijn ze misschien wat voorzichtiger.''

Over de tactiek kon Lotina kort zijn. ,,We willen winnen, dus zullen we moeten aanvallen. Het liefst win ik met een paar doelpunten verschil, maar ik teken ervoor als het 1-0 wordt.'' Zijn team wordt de laatste tijd geplaagd door verschillende blessures. De trainer van Celta wijt het aan het feit dat de belasting om op zowel zondag in de competitie als woensdag in de Champions League te spelen, groot is voor zijn spelers. José Ignacio en Edu zijn nog steeds geblesseerd, Giovanella is geschorst en is zeker niet van de partij en een aantal spelers is 'tocado', ofwel 'heeft last'. Dat zijn Velasco en Berizzo en Lotina hield ook een slag om de arm voor Jesulí en Juanfran. Maar volgens de Spaanse journalisten zullen de laatste twee hoogstwaarschijnlijk wel gewoon spelen.