Menu

Loting derde voorronde UEFA Champions League om 12.00 uur

De loting voor de derde voorronde van de UEFA Champions League 2003-2004 wordt vandaag om 12.00 uur verricht in Nyon. Er zijn vandaag zestien geplaatste ploegen en zestien niet-geplaatste ploegen. Of een ploeg geplaatst is of niet wordt bepaald door de rangorde van sterkte van de teams.

Deze sterkte wordt uitgedrukt in een zogenoemde coëfficiënt: een berekeningsfactor, waarbij aan de prestaties over de voorbije vijf seizoenen puntenwaarden zijn toegekend.

Op de ranglijst van 32 ploegen neemt Ajax de tiende plaats in. Ajax is dus geplaatst. De andere vijftien geplaatste ploegen, waartegen Ajax niet kan loten, zijn:

SS Lazio, Deportivo la Coruna, Celta de Vigo, Galatasaray, Borussia Dortmund, Chelsea, AEK Athene, Dynamo Kiev, Newcastle United, Glasgow Rangers, Sparta Praag, Olympique de Marseille, Lokomotiv Moscou

Verder de winnaars van de wedstrijden:De niet geplaatste ploegen, waartegen Ajax kan loten zijn:
Club Brugge, Grasshopper Club, Benfica, Austria Wien.

Verder de winnaars van de volgende wedstrijden:Aangezien op 30 juli en 6 augustus nog de tweede voorronde wordt afgewerkt, is de kans statistisch gezien groot dat Ajax na vandaag nog niet weet tegen welke tegenstander in de derde voorronde moet worden gespeeld.

De heenwedstrijden in de derde voorronde staan wel vast. Deze wedstrijden worden op dinsdag 12 en woensdag 13 augustus gespeeld. De returns zijn op dinsdag 26 en woensdag 27 augustus. Een dag later, op donderdag 28 augustus, wordt in Monaco geloot voor de eerste ronde van de UEFA Champions League.