Menu

Louis van Gaal technisch directeur Ajax

Louis van Gaal wordt de nieuwe technisch directeur van Ajax. Hij treedt per 1 november bij Ajax in dienst op de positie die vacant was sinds het vertrek van Leo Beenhakker naar Mexico. Ajax en Louis van Gaal gaan een vast dienstverband voor onbepaalde tijd aan. Over de financiële condities doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Voorzitter John Jaakke van Ajax toont zich bijzonder ingenomen met de komst van Louis van Gaal. Jaakke: “Bij de benoeming is uiterst zorgvuldig te werk gegaan. Ajax heeft voor de juiste invulling van de positie van technisch directeur uitgebreid de tijd genomen. De keuze voor Louis van Gaal is er een met grote eenstemmigheid en staat borg voor de continuïteit van het beleid.”

Ook Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, is verheugd over de komst van Van Gaal: “Door de aanstelling van Louis van Gaal zal het drie jaar geleden ingezette beleid een extra impuls krijgen. Er zal geen sprake zijn van nieuw beleid. Louis gaat samen met Danny Blind de jeugdopleiding van Ajax verder verfijnen. Louis wordt de link tussen de Amsterdam ArenA en De Toekomst.”

Met Louis van Gaal haalt Ajax de man terug die de club in 1995 de zege in de Champions League bezorgde. De positie die Van Gaal bij Ajax gaat bekleden, betekent het einde van zijn succesvolle trainersloopbaan. Van Gaal: “Lees mijn interviews er maar op na. Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn 55ste wilde stoppen als trainer. Het is iets eerder geworden.”

Louis van Gaal is 52 jaar oud. Hij werd op 8 augustus 1951 geboren in Amsterdam. Van Gaal: “Ik kom weer terug op het oude nest. Dit is mijn club. Ik ga voorlopig in de luwte aan de slag. Ik wil mij eerst eens rustig oriënteren.”

Ajax-coach Ronald Koeman: “De komst van Louis van Gaal is een goede zaak voor de club en voor mijzelf. Ik heb de stellige indruk dat deze positie voor Louis van Gaal een eindstation is. Hij heeft afscheid van zijn actieve trainerscarrière genomen. Ik zie de komst van Louis van Gaal als iets dat voor mij een steun kan zijn.”

Danny Blind, hoofd opleidingen bij Ajax, laat hetzelfde geluid horen. Blind: “Ik heb onder Louis van Gaal de meest succesrijke periode uit mijn carrière meegemaakt. Ik zie het helemaal zitten om met Louis van Gaal verder te bouwen aan de toekomst van Ajax.”

Onder Louis van Gaal groeide Ajax in de jaren negentig uit tot een Europese modelploeg. Naast de zege in de Champions League en het bereiken van de Champions-Leaguefinale in 1996 won Ajax in 1995 ook de Wereld Beker; korte tijd later, in 1996, gevolgd door de Europese Supercup. De zegereeks werd in 1992 ingeluid met de eindoverwinning in het UEFA-Cuptoernooi.Lees verder >>