Menu

Louis van Gaal versterkt McDonald's Super Crew

Louis van Gaal is donderdagmiddag toegetreden tot de Super Crew van Hamburgergigant McDonald's. De technisch directeur van Ajax stelde zijn diensten vanaf 16.00 uur ter beschikking voor het goede doel: 'Wereld Kinder Dag'.

Door heel Nederland heen organiseerde McDonalds in samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds activiteiten vanwege Wereld Kinderdag. Omdat Ajax nauwe banden onderhoudt met de Ronald McDonald VU Kinderstad, die in 2005 wordt opgeleverd, stond Louis van Gaal in Amstelveen achter de counter. Nou ja, meer voor de counter, want de kids die binnenkwamen wilden vooral handtekeningen.

De kassameisjes hadden met hun nieuwe collega voor een paar uur nog niet nader kennisgemaakt. Dat moest toch wel gebeuren vonden ze. Dus toog de hele groep vanachter de toonbank naar voren, waar de hele supercrew met de technisch directeur van Ajax op de foto ging.

Niet iedereen kwam voor een foto of een handtekening. Zo kwam er een dame binnen die naar voren snelde, Louis van Gaal toefluisterde dat ze geen handtekening wilde maar wel 20 euro voor het Goede Doel wilde afgeven. Bovendien complimenteerde ze Van Gaal met de geweldige prestatie van Oranje tegen Schotland.

Van hamburgers of frites bakken kwam voor de technisch directeur niet veel. ,,Alles gaat machinaal", verbaasde de oud-succestrainer van Ajax zich. ,,Ik heb vroeger frites gebakken, maar hier hoeft dat niet. Alles staat op een bepaalde manier in de machine ingesteld zodat je precies de smaak krijgt die je wilt."

Deze week gaat 50 eurocent per bestelling frites of hamburgers naar het Kinderfonds en het nieuwe Huis in Roemeniƫ.