Menu

Lovende pers voor Ajax na winst Tournament

Met een stadion vol enthousiaste toeschouwers gaf Ajax een fraai visitekaartje af voor komend seizoen. Barcelona was in een dynamisch half uur opzij gezet. In 110 landen genoten televisiekijkers mee en blijkens de krantenberichten maandagochtend was ook de pers lovend over het optreden van de Amsterdamse landskampioen.

Het Parool - Ajax toont wederom een nieuw gezicht

Dankzij een even verrassend als hoogstaand laatste half uur versloeg Ajax
Barcelona. De ploeg zette een 1-3 achterstand om in een 4-3 zege en pakte
daarmee de hoofdprijs van het eigen Amsterdam Tournament. Ajax liet tegen
Barça het zoveelste gezicht zien deze voorbereiding.


AD - Ajax wordt vechtmachine

Door Maarten Wijffels

Het meest bruikbare compliment kwam tijdens het Amsterdam Tournament ongetwijfeld van Alex Ferguson. Nadat Ajax zijn ploeg en gisteren ook nog Barcelona met een wilskrachtige aanpak had verslagen, werd de coach van ManUnited gevraagd of de thuisploeg niet té agressief had gespeeld.

Telegraaf: Voetbalfans dè winnaar in ArenA

AMSTERDAM - Wat een sensatie. Waar Ajax gisteravond een helft lang weggespeeld werd door een ijzersterk Barcelona, daar knokten de Amsterdammers zich in de tweede helft helemaal leeg om de opgelopen schade van 0-2 goed te maken. Met de steun van het 50.000 man sterke publiek bond de ploeg van Ronald Koeman zich aan de aanhang door werkelijk in de allerlaatste minuut de zege en daarmee de toernooiwinst voor zich op te eisen: 4-3.


Volkskrant: Witschge weer belangrijk voor Ajax Door Robèrt Misset

Een uur lang kreeg een flets en fragiel Ajax gisteravond op het Amsterdam Tournament 2002 een spiegel voorgehouden door het Barcelona van Louis van Gaal, maar na een fascinerende inhaalrace won coach Ronald Koeman alsnog de prestigestrijd met zijn voormalige leermeester.