Menu
Lucas Andersen verlengt contract

Lucas Andersen verlengt contract

Ajax en Lucas Andersen hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2016. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2015 en loopt tot en met 30 juni 2018.

Andersen werd geboren op 13 september 1994 in Aalborg, Denemarken. De multifunctionele aanvaller kwam in de zomer van 2012 over van het Deense Aalborg BK. Hij maakte op 8 december 2012 zijn debuut in het eerste elftal in de competitiewedstrijd Ajax - FC Groningen (2-0). Tot nu toe speelde de Deen 48 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin 4 doelpunten.

De Deen is blij dat hij langer aan Ajax verbonden is. ,,Ik denk dat het goed gaat met mijn ontwikkeling. Bij Ajax kan ik nog heel veel bereiken. Het is mooi dat veel bepalende spelers hun contract hebben verlengd. Mijn doel is om ook één van hen te worden. Met deze groep kunnen we nog mooie dingen bereiken."

Andersen is ervan overtuigd dat hij nog meer in zijn mars heeft. ,,Ik heb veel gespeeld dit seizoen en vind dat ik nu een tien keer betere speler ben dan vorig jaar. Maar ik moet nog beter, en zal nog harder werken om mijn ontwikkeling door te trekken. De beste Lucas hebben jullie nog niet gezien."

Marc Overmars is overtuigd van de kwaliteiten van Andersen. ,,Wij hebben heel veel vertrouwen in hem", aldus de directeur voetbalzaken. ,,Lucas is een enorm talent en moet nu een volwassen speler worden. Dat is de volgende stap."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl

Andersen omringd door Ajax-directeuren Michael Kinsbergen, Edwin van der Sar en Marc Overmars. Andersen omringd door Ajax-directeuren Michael Kinsbergen, Edwin van der Sar en Marc Overmars.