Menu
Lucas interviewt Dico Koppers

Lucas interviewt Dico Koppers

Ajax Kids Club-lid Lucas van Gelder (9 jaar) interviewde onlangs Dico Koppers, het jonge talent van Ajax dat een tijdje terug debuteerde in Ajax 1.

Goede reden om hem eens nader te spreken vond Lucas en hij kwam daarvoor helemaal uit Wapenveld om de Ajax-speler een aantal pittige vragen te stellen.

Daar kwam een mooi gesprek uit voort. Dico vond het leuk dat Lucas de tijd had genomen om helemaal naar Amsterdam te komen en moest lachen om de scherpe vragen die Lucas stelde.

In het clubblad 5 kun je de antwoorden lezen die Dico gaf. De vragen en antwoorden die niet in het clubblad staan kun je hier lezen.

Vóór het interview bezocht Lucas eerst als enige heel exclusief de training van Ajax 1. Zo kon hij Dico alvast bezig zien op het veld samen met de andere Ajax-spelers. Als bonus mocht hij na de training handtekeningen vragen. Zo kwam hij trainer Frank de Boer tegen die even praatje maakte en met hem op de foto ging. De trainer tekende ook nog even het handtekeningenboekje. Lucas is ook fan van Christian Eriksen en deze nam ook even de tijd voor een foto en een krabbel. Wat een goed begin van deze bijzondere dag! Lees verderop het interview dat Lucas had met Dico.

 
Interview Dico Koppers

Lucas: Waarom ben je voetballer geworden?
“Elke jonge jongen wil toch voetballer worden? Wil jij voetballer worden?”
Lucas: “Ik ben zelf keeper.”
Dico: “Dat is ook leuk! Veel jongens dromen ervan profvoetballer te worden en dat was inderdaad ook mijn droom.”

Lucas: Van welke club droomde je als kleine jongen?
“Van Ajax natuurlijk, haha. Ik was altijd al fan van Ajax en als je dan hier mag spelen, is dat wel een grote droom die uitkomt.”

Lucas: Voetbalde je vroeger ook veel op straat?
“Ja, ik voetbalde altijd met vrienden op straat. Daar leer je het een beetje hè. En het is erg leuk om te doen.”

Lucas: Hoe oud was je toen je op voetbal ging?
“Ik denk dat ik een jaar of zes, zeven was.”

Lucas: Bij welke clubs heb je gespeeld voordat je bij Ajax kwam?
“Bij SCH '44 uit Harmelen, een klein dorpje waar ik ook woon. Op mijn elfde ben ik naar Ajax gegaan.”

Wat vinden je vrienden ervan dat je bij Ajax voetbalt?
“Ze vinden het leuk. Maar ze behandelen me gewoon normaal, hoor. Haha. Ik heb vrienden die ik al heel lang ken, dus voor hen is het heel normaal dat ik bij Ajax voetbal. Het is nu al mijn negende jaar bij Ajax!”

Lucas: Wie heb je als eerste gebeld toen je hoorde dat je bij de selectie van Ajax 1 kwam?
“Ik heb eerst mijn moeder en toen mijn vriendin gebeld. Of andersom, haha! Ik weet het niet meer precies, maar het was een van die twee in ieder geval.”

Lucas: Zou je in de toekomst ook in het buitenland willen voetballen? Zo ja, waar en waarom?
“Ja, dat zou mooi zijn. Maar ik wil eerst bij Ajax doorbreken en een vaste waarde voor het team worden. En dan zou het buitenland me uiteindelijk wel leuk lijken, ja!”

Lucas: Zou je ook in het Nederlands elftal willen voetballen?
“Ja, natuurlijk. Dat is nog een doel dat ik heb voor mezelf. Om voor je land te spelen, is het allermooiste dat je kunt bereiken, denk ik.”

Lucas: “Wie vind je de beste speler in Oranje?”
Dico: “Ik denk Wesley Sneijder.”

Lucas: Als je niet bij Ajax kon voetballen waar zou je dan willen spelen?
“Pfff… ik zou het niet weten, echt niet. Er zijn genoeg andere clubs natuurlijk, maar ik vind Ajax de mooiste club dus daar heb ik niet echt over nagedacht.”

Lucas: Hoe ziet jouw trainingsdag eruit?
“Ik moet 's ochtends om 09.30 uur op de club zijn dus ik ga om 08.45 uur van huis weg. Dan gaan we om 10.30 uur trainen en daarna eten. 's Middags trainen we óf nog een keer óf doen we wat in de gymzaal; krachttraining of iets anders. En daarna douchen en naar huis.”

Lucas: Heb je weleens zware blessures gehad?
“Ik ben net hersteld van een blessure aan mijn enkel. Die was niet zo heel zwaar, ik was maar anderhalve week geblesseerd. Ik was ook wel eens geblesseerd aan mijn lies, maar ben gelukkig nog niet enkele maanden uit de roulatie geweest.”

Lucas: Met wie kun je het beste opschieten bij Ajax?
“Met meerdere jongens. Ik heb natuurlijk een hele tijd in Jong Ajax gespeeld. Ik speel al een jaar of zes, zeven met hen samen en kan het dus goed vinden met die jongens.”

Lucas: Als je niet bij de selectie zit, kijk je dan ook elke wedstrijd in het stadion?
“Ik ga wel kijken naar de thuiswedstrijden van Ajax. We hebben als spelers seizoenkaarten, dus als ik niet bij de selectie zit, ga ik wel altijd naar het stadion.”

Lucas: Ga je ook wel eens bij je broertje kijken als hij moet voetballen met SCH '44?
“Als hij een leuke wedstrijd speelt dan ga ik wel eens naar mijn broertje kijken. Hij komt tenslotte ook naar mij kijken!”

Lucas: Vind je jezelf beter dan je broer?
“Ja, ik vind mezelf wel beter dan mijn broer, haha. Mijn broers kunnen minder goed voetballen dan ik.”

Lucas: “Hoeveel broers en zussen heb je?”
Dico: “Ik heb twee broers en een zus.”

Lucas: Woon je nog bij je ouders?
“Ja, ik woon nog bij mijn ouders. Ik ben wel van plan over een aantal jaar te gaan samenwonen, maar het ligt natuurlijk ook een beetje aan hoe het hier bij Ajax allemaal loopt.”

Lucas: Wat is je lievelingseten?
“Patat vind ik lekker. Maar Chinees vind ik ook erg lekker. Ik kan zelf niet best koken, haha. Misschien komt dat nog. Nu kookt mijn moeder altijd.”

Lucas: Wat vind je naast voetbal ook een leuke sport?
“Ik doe niet veel aan andere sporten, maar vind tennis wel leuk. In de zomer, als we vrij zijn, dan tennis ik wel eens met vrienden.”

Lucas: Als je geen voetballer was, wat zou je dan zijn geworden?
“Zo, dat is een lastige vraag. Dat weet ik niet…”

Lucas: “Wat heb je gestudeerd?”
Dico: “Ik heb de havo afgemaakt. Daarna heb ik een hbo-studie gevolgd, Sportmarketing, maar daar ben ik mee gestopt. Dat was gewoon niet meer te combineren met voetbal. Ik had ’s ochtends les, maar moet nu ’s ochtends trainen, dus dat ging niet meer. Dus toen ben ik gestopt. Maar ik had wel iets met sport willen doen.”
Enne...Heb jij een supervraag die jij jouw Ajax-idool wilt stellen? Stuur hem dan op naar kidsclub@ajax.nl!