Menu

Lucky Ajax trapt af op Open Dag

De Open Dag 2004 is geopend met een spectaculair optreden van Lucky Ajax en het Sponsorteam. In de Amsterdam ArenA streden mannen als Sjaak Swart en Richard Witschge tegen het sponsorteam onder leiding van Luc Riesenbeck van de ABN AMRO.

Vader en zoon Van Gestel uit Goirle zitten te genieten op de tribune van de ArenA. Te genieten van het weer en van de wedstrijd. De wekker ging vroeg in het Brabantse land, want ze wilden op tijd in het stadion zijn. Om half acht reden ze weg.

Daar zien ze allemaal bekenden in het sponsorteam. Want niet alleen de vertegenwoordigers van ABN AMRO, adidas, Canal+ en ATP lopen zich in het zweet. Ook tenniscoach Tjerk Bogstra, oud-tennisser Jan Siemerink, schaatser Bart Veldkamp en volleyballer Bas van de Goor werken hard voor de eer en de goede naam. ,,Maar ze kunnen nog wel erg goed voetballen", verzucht Veldkamp na afloop. ,,We werden af en toe weggetikt."

Vooral Dick Schoenaker is op dreef. De leider van Jong Ajax brengt de ploeg aan de leiding. Simon Tahamata zet Lucky Ajax al op 3-0, ondanks de kwaliteiten van doelman Geert Pielage, die veel weet te keren. Dat merkt ook trainer Ronald Koeman die een van zijn verwoestende schoten zonder succes loslaat op de ABN AMRO-man.

De sponsors wisselen er vrolijk op los en na ongeveer 20 minuten is iedereen wel al naar de bank gekomen. ,,Hé, zo houden we geen wissels over voor de tweede helft", klinkt het verontrust vanaf de bank. Gelukkig voor de sponsors mogen ze continu blijven wisselen. Jan Siemerink redt de eer bij 5-0 en uiteindelijk wint Lucky Ajax met 8-2.

Vader en zoon Van Gestel zien hun favorieten weer terug. ,,Ik kon vooral genieten van Jesper Olsen, Simon Tahamata en natuurlijk Velibor Vasovic. Ik ben al jaren lid van de Supporters Vereniging Ajax en op hun uitnodiging ben ik hier ook. Drie jaar had ik een seizoenkaart. Die schafte ik aan toen Johan Cruijff terugkeerde bij Ajax. Rome heeft de paus, Nederland heeft Cruijff!"