Menu
Lucky Ajax verslaat sponsorteam

Lucky Ajax verslaat sponsorteam

Lucky Ajax speelde op de Open Dag een feestelijke wedstrijd tegen het Ajax-sponsorteam. De partners, sponsors en suppliers van Ajax wisten doelman Stanley Menzo driemaal te verrassen. De oud-Ajacieden sloegen elf keer toe.

De tribunes rond het hoofdveld van de Toekomst stroomden vol voor het treffen tussen de voormalige voetbalsterren en de Ajax-sponsors. De vriendschappelijke wedstrijd werd door veel supporters gezien als een prima opwarmertje voor de presentatie van de spelers, niet veel later op parkeerterrein P2. Tijdens de wedstrijd werden de fans trouwens ook getrakteerd op handtekeningen. Het tekende het vrijblijvende karakter van de vriendschappelijke wedstrijd.

Bryan Roy toonde tegen het sponsorteam zijn klasse op de hem vertrouwde linksbuitenplaats. Michael Koster van adidas kan slechts toekijken. Bryan Roy toonde tegen het sponsorteam zijn klasse op de hem vertrouwde linksbuitenplaats. Michael Koster van adidas kan slechts toekijken.

De paar duizend toeschouwers werden getrakteerd op een karrenvracht aan doelpunten. Onder het soms fel schijnende zonnetje scoorde Lucky Ajax er vooral voor de rust lustig op los. Oud-spelers als Michael Reiziger, Wim Jonk, Sjaak Swart (onlangs 70 geworden), Richard Witchge en Frank de Boer zijn het voetbal lang niet verleerd. De 8-0-ruststand liet dan ook weinig aan de verbeelding over. De ploeg van de coaches Jan Driessen (directeur communicatie AEGON) en Daan van der Burg (Ajax) herpakte zich in de tweede helft.

De sponsors straften de gemakzucht en gallery play die in het Amsterdamse spel waren geslopen, uiteindelijk toch af. Na de treffers van Richard Witchge - nog altijd lichtvoetig over het veld paraderend - en Ronald de Boer (hij tekende de 10-0 aan) sloeg het sponsorteam toe met drie vlijmscherpe counters. Peter Haye (Sponsor Bingo Loterij), Sander Lusink (Oger) en Damian van Stappershoef sloegen binnen vijf minuten toe. De tussenstand kreeg daarmee een iets beter aangezicht. Uiteindelijk kwam het slotakkoord van de wreef van Bryan Roy: 11-3.

Simon Tahamata bleef een wedstrijd lang uitstekend op de been. Simon Tahamata bleef een wedstrijd lang uitstekend op de been.

,,Ik was gisteravond best wel een beetje zenuwachtig voor deze wedstrijd’’, vertelt Van Stappershoef van adidas. ,,Het is toch een droom om voor zoveel mensen te spelen. Mooi om dit mee te maken en extra leuk om dan nog te scoren ook.’’ De 23-jarige medewerker van official partner adidas is al een leven lang Ajacied. Tijdens de wedstrijd zag hij de oude helden van heel dichtbij aan het werk. Van Stappershoef genoot in stilte. ,,Neem nou een speler als Simon Tahamata of iemand als Sjaak Swart. Zij waren de oudste mannen op het veld, maar gaven nog steeds alle ballen op maat.’’

Klik hier om naar de businesspagina (waar alle sponsors, suppliers en partners van Ajax te vinden zijn) te gaan >>

Scoreverloop:
Wim Jonk 1-0, Bryan Roy 2-0, Simon Tahamata 3-0, Richard Witschge 4-0, Ronald de Boer 5-0, Richard Witschge 6-0, Simon Tahamata 7-0, Wim Jonk 8-0, Richard Witschge 9-0, Ronald de Boer 10-0, Peter Hagen 10-1, Sander Lusink 10-2, Damian van Stappershoef 10-3, Bryan Roy 11-3.

Mister Ajax Sjaak Swart bewees het voetballen nog lang niet te zijn verleerd. De 70-jarige Ajacied was als vanouds waardevol voor Lucky Ajax. Mister Ajax Sjaak Swart bewees het voetballen nog lang niet te zijn verleerd. De 70-jarige Ajacied was als vanouds waardevol voor Lucky Ajax.
Voor, tijdens en na de wedstrijd deelden de Ajacieden handtekeningen uit. Ook Ronald de Boer is nog altijd erg populair. Voor, tijdens en na de wedstrijd deelden de Ajacieden handtekeningen uit. Ook Ronald de Boer is nog altijd erg populair.
Wim Jonk verdeelde het Ajax-spel als vanouds. Wim Jonk verdeelde het Ajax-spel als vanouds.
De hoofdtribune zat propvol tijdens de wedstrijd van Lucky Ajax. De hoofdtribune zat propvol tijdens de wedstrijd van Lucky Ajax.