Menu
Lucky bij opening Cruyff Court in Ajax' achtertuin

Lucky bij opening Cruyff Court in Ajax' achtertuin

Lucky was gisteren bij de opening van het nieuwe Cruyff Court in de Amsterdamse Bijlmer.

Dit is alweer het dertiende Cruyff Court in Amsterdam en dit veld ligt vlak bij de Amsterdam ArenA. Het Ajax Veld Bijlmer, zoals het kunstgrasveld van de Cruyff Foundation officieel heet, is al een half jaar het middelpunt van sport en spel voor de 900 leerlingen van de basisscholen As-Soeffah, de Polsstok en de Blokkenhut.

Met drie Ajax-veldjes in Amsterdam Zuidoost, mag het stadsdeel zich vol trots ‘hofleverancier’ van Ajax noemen. Daarmee dragen nu twaalf van de dertien Cruyff Courts in Amsterdam de naam van Ajax. De enige uitzondering is het veldje in Holendrecht, al heeft naamgever Miralem Sulejmani natuurlijk ook alles met Ajax te maken.

Met veel ballonnen, muziek en kinderen werd het Ajax Veld in de Bijlmer feestelijke geopend. De Ajax Foundation had geregeld dat Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Vurnon Anita, Kenneth Vermeer en Nicolai Boilesen eregasten waren in de 'achtertuin' van de Ajax. Er werd gezongen, gedanst en alle kids waren voorzien van ballonnen. Lucky deed samen met mascotte Cruyffie mee aan alle activiteiten en inmiddels zijn ze dikke vrienden geworden.

Na de opening laat trainer Frank de Boer zijn traptechniek zien op het veldje vol jonge voetballertjes. De coach van Ajax heeft, net als Bergkamp en de overige Ajacieden, de grootste lol als hij een strafschop mag nemen met Lucky en de mascotte de Cruyff Foundation op doel. Zelfs keeper Kenneth Vermeer schoot op doel. Weer eens wat anders dan ballen tegenhouden!

Trainer de Boer zegt over het Cruyff Court: ,,In mijn tijd had je dit soort prachtige veldjes nog niet. Ik heb het voetballen vroeger vooral op straat en op handbalveldjes geleerd. Het is geweldig dat de kinderen uit deze buurt hier zoveel plezier aan beleven. Zeker ook voor de kinderen voor wie het financieel of praktisch gezien niet mogelijk is om lid te worden van een voetbalvereniging. Het Cruyff Court geeft ze toch de mogelijkheid om te leren hoe je met elkaar omgaat. En de locatie is natuurlijk prachtig: vlak achter de ArenA en naast verschillende basisscholen. Het is een ideale plek voor activiteiten nadat je uit school komt.”

Binnenkort kun je meer zien over de opening van het Cruyff Court Ajax Veld Bijlmer op Ajax TV

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Emile Jaensch (stadsdeel Zuidoost), Carole Thate (Cruyff Foundation) en Frank de Boer snijden een marsepeinen Cruyff Court aan. Emile Jaensch (stadsdeel Zuidoost), Carole Thate (Cruyff Foundation) en Frank de Boer snijden een marsepeinen Cruyff Court aan.
Het Ajax Veld Bijlmer is een aanwinst voor de buurt. Het Ajax Veld Bijlmer is een aanwinst voor de buurt.

Dennis Bergkamp schudt de mascotte van de Cruyff Foundation de hand. Dennis Bergkamp schudt de mascotte van de Cruyff Foundation de hand.
Lucky en Cruyffie hadden de eer om op doel te staan bij de penalties van de Ajacieden. Lucky en Cruyffie hadden de eer om op doel te staan bij de penalties van de Ajacieden.
Ook Dennis Bergkamp trapt een balletje. Ook Dennis Bergkamp trapt een balletje.
Tijd om te voetballen! Tijd om te voetballen!
Ajax E1 speelde ook een wedstrijd op het nieuwe Ajax-veldje in de Bijlmer. Ajax E1 speelde ook een wedstrijd op het nieuwe Ajax-veldje in de Bijlmer.
In de rij voor een handtekening van Vurnon Anita. In de rij voor een handtekening van Vurnon Anita.
Ook Frank de Boer is uiteraard populair in Amsterdam Zuidoost. Ook Frank de Boer is uiteraard populair in Amsterdam Zuidoost.
Groepsfoto op het Cruyff Court Ajax Veld Bijlmer. Groepsfoto op het Cruyff Court Ajax Veld Bijlmer.