Menu
Lucky verricht aftrap actieweek

Lucky verricht aftrap actieweek

Ajax-mascotte Lucky en Feyenoord-mascotte Coentje hebben dinsdag op het Binnenhof in Den Haag de actieweek 'Meer dan voetbal' geopend. Het is de eerste keer dat alle Nederlandse betaald voetbalclubs, KNVB, Eredivisie en Jupiler League samen laten zien wat de kracht van voetbal voor Nederland betekent.

De Meer dan Voetbal Week vindt plaats van 28 februari tot en met 5 maart. De wedstrijden tijdens deze week (waaronder de interland Engeland – Nederland en de wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League) staan in het teken van Meer dan Voetbal. Het Nederlandse voetbal laat zien wat er wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en hoopt clubs en vrijwilligers te stimuleren en te ondersteunen nieuwe initiatieven op te zetten.

Bij de voetbalwedstrijd Ajax - Roda JC van aanstaande zondag zullen de kinderen in de line-up shirts dragen met de teksten 'Ajax is meer dan voetbal' met het logo van de Foundation achterop. De kindertjes die met Roda JC hebben een shirt met op Roda toegespitste tekst op hun shirt. Net voor de aftrap zullen Ajax, Roda, arbitrage en kinderen samen op de foto gaan voor het project.

Ajax doet zelf heel veel aan Maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft zijn eigen Foundation. Met Streetwise dat momenteel aan de gang is in de stadsdelen in Amsterdam, Missie Zuidoost, Ronald MC Donald VU Kinderstad, Missie Kaapstad en de Ajax Foundation Kinderdag is Ajax zeer actief betrokken bij de maatschappij.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Stichting Meer dan VoetbalNaar de Ajax Foundation