Menu
Luie zweet is er weer uit

Luie zweet is er weer uit

Na twee vrije dagen moesten de Ajacieden woensdag weer aan de slag. Aanvankelijk stonden twee trainingen op het schema, maar na afloop van de ochtendsessie kregen de spelers te horen dat de tweede werd geschrapt.

Het zijn zo’n beetje de laatste loodjes van het seizoen. Na de zege op Vitesse wacht zondag in de thuiswedstrijd alleen FC Groningen nog en dan kan het jaarboek 2004-2005 worden geschreven.

Met nog een wedstrijd in het verschiet is een training natuurlijk niet om des keizers baard. Onder grote belangstelling – Ajax Travel & Events Partner had een Meet & Greet – werkten de Ajacieden zich in het zweet.

Want zweten lukte wel met het zonnetje in de rug. Hatem Trabelsi deed zijn oefeningen apart. Hij heeft nog altijd last van vocht in de knie. Of hij dit seizoen nog in actie kan komen, hangt af van de komende dagen.

Fred Grim nam zijn keepers onder handen en toen Vonk en Lobont naar de andere kant gingen bij een partijvorm, kreeg Maarten Stekelenburg zijn onverdeelde aandacht. Met een stuk of tien jongens achter het doel hoefde bal geen sensor te bevatten. ,,Was die bal voor of achter de lijn?'', schreeuwde de keeperstrainer naar de lijnrechters van dienst. Hij was er dik voor en dat kreeg Grim dan ook als antwoord. Stekelenburg was op tijd met zijn redding.

Aan de overkant speelden de Ajacieden eerst een handbalvariant van een partij. De bal moest eerst worden gevangen voordat hij werd doorgepast of ingeschoten met de voet. Charisteas bleek een bekwaam beoefenaar. Hij wist de keeper menigmaal te verschalken.

Bij het pure voetbalspel bleek het toch een stuk lastiger te zijn. Voor Steven Pienaar zijn de oefeningen eigenlijk wel voor spek en bonen. De Zuid-Afrikaan speelde zondag zijn laatste wedstrijd van het seizoen omdat hij tegen Vitesse zijn vierde gele kaart van deze jaargang kreeg.