Menu
Lukoki bezorgt Jong Ajax zege

Lukoki bezorgt Jong Ajax zege

Jong Ajax heeft dinsdag de zesde overwinning op rij geboekt. Op sportcomplex de Toekomst waren de beloften van Ajax met 1-0 te sterk voor Jong Vitesse/AGOVV. Jody Lukoki maakte de enige treffer van de avond.

Met een fraaie salto vierde Lukoki halverwege de tweede helft zijn doelpunt tegen Vitesse. Op aangeven van Lucas Andersen bracht de snelle rechtsbuiten zijn team de overwinning. Bovendien steeg Jong Ajax door de zege naar de tweede plaats in de beloftencompetitie. Daarmee bevestigde het opnieuw de goede vorm die de ploeg de afgelopen anderhalve maand alleen maar overwinningen bracht. Een wereld van verschil met nummer voorlaatst Jong Vitesse dat ook na dinsdagavond nog altijd op de eerste zege sinds 3 december 2012 wacht.

Daags na de finale van de AEGON Future Cup was het hoofdveld van sportcomplex de Toekomst deze keer het decor van een wedstrijd in de beloftencompetitie. Na een gelijk opgaande eerste half uur trok Jong Ajax de wedstrijd naar zich toe. Met name in de laatste vijf minuten van de eerste helft was de thuisploeg een paar keer dicht bij een doelpunt. Zo zag Tobias Sana een kansrijk schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Even later werd die kans opgevolgd door een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Sana. Ook Danny Hoesen deed kort voor het rustsignaal van zich spreken. De spits van Jong Ajax had net als Sana de openingstreffer op zijn schoen, maar moest in duel met doelman Eloy Room uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Vitesse-keeper.

Nicolai Boilesen kwam de hele wedstrijd in actie. Nicolai Boilesen kwam de hele wedstrijd in actie.

Bij Jong Vitesse zat voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank. De assistent-coach van het eerste elftal van Vitesse neemt tot het einde van het seizoen de taken van Gerry Hamstra over, die zich momenteel focust op de herinrichting van de opleiding van Vitesse. Ook voor Jong Ajax-coach Gery Vink was het een bijzondere wedstrijd aangezien zijn zoon Wimilio bij de beloften van Vitesse in de basis stond. Een dergelijke confrontatie tussen Vink senior en junior was voor beiden echter allesbehalve nieuw, aangezien ze elkaar al vaker troffen tijdens eerdere confrontaties tussen (Jong) Ajax en Vitesse.

In de tweede helft werden de kansen groter en talrijker. Zowel voor Jong Ajax als later ook voor Jong Vitesse. Want hoewel Ajax vanaf de 65ste minuut een 1-0-voorsprong koesterde, bleven ook de bezoekers gevaarlijk. Doordat het team van trainer Gery Vink verzuimde om een tweede treffer te maken, hield ook het team van Wimilio Vink kans op meer. Zo kregen zowel Elmo Lieftink als Mohammed Osman in de laatste tien minuten een grote kans op de gelijkmaker. Tot geluk van Jong Ajax-keeper Jasper Cillessen gingen beide schoten net en kroonde Lukoki zich daarmee tot matchwinner.

Volgende week dinsdag neemt Jong Ajax het in Rotterdam op tegen Jong Feyenoord/Excelsior. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat maandag 15 april op het programma. Die avond komen de beloften van FC Utrecht naar de Toekomst. Beide duels beginnen om 18:30 uur.

Scoreverloop: 65. Lukoki 1-0

Opstelling Jong Ajax: Cillessen, Ligeon, Veltman (46. Dijks), Denswil, Boilesen (73. De Sa), De Kamps (62. Boccara), Serero, Andersen, Lukoki, Hoesen, Sana.

De samenvatting van Jong Ajax - Jong Vitesse is vanaf woensdagavond op Ajax TV te zien.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Danny Hoesen vormde samen met Jody Lukoki en Tobias Sana de voorhoede van Jong Ajax. Danny Hoesen vormde samen met Jody Lukoki en Tobias Sana de voorhoede van Jong Ajax.
Joeri de Kamps in duel met Dan Mori van Vitesse. Joeri de Kamps in duel met Dan Mori van Vitesse.
Lucas Andersen verzorgde de assist bij het enige doelpunt van de avond. Lucas Andersen verzorgde de assist bij het enige doelpunt van de avond.
Jody Lukoki werd matchwinner dankzij zijn goal na rust. Jody Lukoki werd matchwinner dankzij zijn goal na rust.
Vreugde na de 1-0 van Jody Lukoki. Vreugde na de 1-0 van Jody Lukoki.
Thulani Serero probeert in balbezit te blijven. Thulani Serero probeert in balbezit te blijven.
Danny Hoesen kreeg na rust een grote kans op de 2-0. Danny Hoesen kreeg na rust een grote kans op de 2-0.
Mitchell Dijks maakte na rust zijn opwachting. Rechts Wimilio Vink, zoon van Jong Ajax-coach Gery Vink. Mitchell Dijks maakte na rust zijn opwachting. Rechts Wimilio Vink, zoon van Jong Ajax-coach Gery Vink.
Aanvoerder Stefano Denswil kreeg na rust gezelschap van Mitchell Dijks. Aanvoerder Stefano Denswil kreeg na rust gezelschap van Mitchell Dijks.
Ilan Boccara kwam het laatste halfuur in actie. Ilan Boccara kwam het laatste halfuur in actie.