Menu
Lummelen in het groot

Lummelen in het groot

Na een vrije dag meldden de Ajacieden die niet met hun nationale ploeg weg zijn, zich woensdag weer op het trainingsveld voor de ArenA. Deze dag staan er twee trainingen geprogrammeerd. Belangrijkste onderdeel van de eerste was een grote vorm van 'lummelen'.

De groep, minus de keepers, Olaf Lindenbergh, Robin Muller van Moppes en Juanfran, werd gesplitst in drie teams van zes personen. Julien Escudé behoorde telkens bij de ploeg in balbezit. Een van de drie ploegen stond in een groot vierkant in het midden, de twee andere teams stonden langs de lijnen opgesteld, met een persoon van hun team eveneens in het midden. De twee teams langs de lijn moesten de bal overspelen, daarbij gebruik makend van de vrije Escudé en hun twee teamgenoten in het midden. Het team dat in het midden stond moest de bal proberen te onderscheppen.

De keepers werden intussen aan de overkant aan het werk gezet door Fred Grim. Gerard van der Lem en Alfons Groenendijk namen echter graag een penalty en lieten de jonge doelverdedigers naar alle hoeken van de goal duiken.

De samengestelde groep van Jong Ajax en wat er over is van de A-selectie kregen aan het einde van de ochtend nog een pittige loopvorm voor hun kiezen. Na een paar uurtjes rust start om 14.30 de tweede training.