Menu
Luque debuteert tegen Groningen

Luque debuteert tegen Groningen

Albert Luque Martos maakt zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen zijn debuut in Ajax 1. Dat maakte trainer Henk ten Cate vrijdag bekend. ,,Hij staat te trappelen”, aldus de hoofdtrainer.

De Spanjaard trainde donderdagmiddag voor de eerste keer mee met de selectie. ,,Luque is nog niet helemaal topfit want hij heeft geen ideale voorbereiding achter de rug”, zei Ten Cate over zijn nieuwste aanwinst. ,,Maar tegen Groningen is hij wel inzetbaar. Hij staat te trappelen, wil zich dolgraag bewijzen aan de voetbalwereld.”

Gabri treft opnieuw een landgenoot in de kleedkamer van Ajax. Luque is inmiddels bijgepraat over zijn nieuwe club. Gabri treft opnieuw een landgenoot in de kleedkamer van Ajax. Luque is inmiddels bijgepraat over zijn nieuwe club.

Onduidelijkheid is er nog over de inzet van Hedwiges Maduro. De middenvelder liep afgelopen zondag tegen Heerenveen een hersenschudding op. ,,Met hoofdblessures moet je oppassen”, aldus Ten Cate. Voor George Ogararu komt de wedstrijd tegen Groningen nog te vroeg. Hij is nog niet helemaal hersteld van een hamstringblessure.

De hoofdtrainer gaat ervan uit dat zijn spelers zondag de verloren wedstrijd tegen Slavia Praag uit hun hoofd hebben gezet. ,,Vandaag hebben ze nog een dag vrij gekregen om het een beetje te verwerken, maar vanaf zaterdag wil ik alleen maar weer lachende gezichten zien.”