Menu
Luque weer helemaal inzetbaar

Luque weer helemaal inzetbaar

Albert Luque speelde donderdag tien minuten mee in de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. De 29-jarige aanvaller kampte met klachten aan de linkerlies, maar is tegen AZ inzetbaar.

Luque zet landgenoot Urzaiz op het verkeerde been. Luque zet landgenoot Urzaiz op het verkeerde been.

Luque trainde vrijdag voluit mee met de selectie en hoopt tegen AZ op meer speelminuten dan tegen Dinamo Zagreb. De spits is blij dat hij weer blessurevrij is: ,,In Zagreb was ik nog niet honderd procent, maar ik had op zich wel kunnen spelen. Vandaag heb ik voluit meegedaan en het ging goed. Ik heb nergens meer last van en daar ben ik heel blij mee.''

De zeventienvoudig international was gelukkig met het behaalde resultaat tegen Dinamo Zagreb, want volgens de Spanjaard kom je op Europees niveau geen slechte tegenstanders meer tegen.

Jan Vertonghen probeert de Spaanse aanvaller de weg versperren. Jan Vertonghen probeert de Spaanse aanvaller de weg versperren.

Luque: ,,De wedstrijden zijn op Europees niveau altijd anders dan in de competitie. De tegenstanders die je krijgt, halen meer dan hun gemiddelde niveau. Helemaal als ze tegen Ajax spelen. Met dat in het achterhoofd was het voor ons vooral belangrijk om tactisch goed te spelen. Dat hebben we gedaan en daarmee hebben we ons een goede uitgangspositie verschaft voor de terugwedstrijd.''

Ook de wedstrijd tegen AZ ziet Luque met vertrouwen tegemoet. Zijn vorige club, Newcastle United, kwam vorig seizoen in de UEFA Cup twee keer tegen AZ uit. De Alkmaarders slaagden erin zich te plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Cup. In de thuiswedstrijd werd het 2-0. Dat was voldoende, aangezien de heenwedstrijd in 4-2 voor de Engelsen eindigde. ,,Ze maakte toen een heel goede indruk op mij. Vooral de aanvallende speelstijl sprak tot de verbeelding. Ik weet niet of ze nog dezelfde ploeg hebben, maar zelfs als dat het geval is, dan nog is Ajax verplicht om daar een goed resultaat te behalen. Ik hoop dat ik daar zelf aan kan bijdragen.”