Menu
Luxeprobleem voor De Boer

Luxeprobleem voor De Boer

Ajax trapt zondagmiddag om 16:45 uur in de Amsterdam ArenA af tegen PSV. Beide clubs wonnen hun eerste twee competitiewedstrijden, dus staat de koppositie op het spel. Frank de Boer blikte vrijdag vooruit op de topper, waar hij alvast enkele posities in de opstelling prijsgaf. Al valt het puzzelen met de opstelling hem soms zwaar: ,,Het doet pijn om goede spelers op de bank te zetten. De verschillen zijn heel klein.”

Zowel Ricardo van Rhijn en Joël Veltman kregen goed nieuws van hun oefenmeester. Zij gaan hun eerste speelminuten van dit seizoen in het eerste elftal maken. De Boer legt uit: ,,Van Rhijn en Veltman spelen allebei. Ze hebben zich laten zien in Jong Ajax en op de trainingen. In overleg met de technische en medische staf hebben we besloten om ze te laten spelen. Ook Kolbeinn Sigthórsson speelt zondag weer in de spits.”

De wekelijkse persconferentie werd voorafgegaan door een toespraak van Edwin van der Sar en Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport. Zij legden de aanwezige media uit wat het doel is van de actie ‘als1team’, waarbij Ajax en Aegon als één team achter de gehandicaptensport staat. ,,We willen het aantal g-voetballers in Nederland met 5% vergroten. Het is een eer dat wij met Fonds Gehandicaptenshirt op het uitshirt van Ajax mogen staan”, aldus Boor.

Zondag treedt Ajax ‘gewoon’ aan in het vertrouwde wit-rood-wit tegen PSV. De Boer heeft de Eindhovenaren in de afgelopen weken goed bestudeerd: ,,PSV maakt een goede indruk. Ik heb ze ook in de Europa League aan het werk gezien. Ze hebben veel individuele kwaliteit in het elftal, met spelers die vanuit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Maar wij gaan natuurlijk ook de goede kant op, al kan het altijd beter."

Omdat bijna de hele selectie fit is, moet de trainer iedere week een aantal spelers teleurstellen: ,,Het doet pijn om sommige spelers op de bank te laten zitten. Als ik kijk naar spelers als Thulani Serero, Lucas Andersen, Stefano Denswil maar ook Kenneth Vermeer... zij verdienen het ook om te spelen. Ik kan er maar elf opstellen. Nu kies ik voor de andere spelers, maar dat kan zo weer anders zijn. In voorgaande seizoenen was het verschil tussen de basisspelers en enkele reserves soms 30%. Nu is dat misschien maar 5%. De concurrentie is moordend, en dat is ook heel goed.”

De Boer heeft duidelijk voor ogen hoe zijn spelers aanstaande zondag PSV moeten bestrijden. ,,Communicatie en praten in het veld wordt heel belangrijk. We moeten er kort op zitten en PSV verdedigend niet in hun spel laten komen. Ik denk dat we in balbezit en met onze positiewisselingen het verschil moeten kunnen maken”.

Tekst en foto: Ajax.nl

Meer informatie over de campagne 'als1team'

Voor de persconferentie van Frank de Boer, gaf Edwin van der Sar uitleg over de campagne 'als1team' van Ajax, Aegon en Fonds Gehandicaptensport Voor de persconferentie van Frank de Boer, gaf Edwin van der Sar uitleg over de campagne 'als1team' van Ajax, Aegon en Fonds Gehandicaptensport