Menu
Lyon beleeft slechte generale

Lyon beleeft slechte generale

Olympique Lyon beleefde vrijdagavond een slechte generale voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Ajax. In het eigen Stade Gerland ging Lyonnais met 1-2 onderuit tegen Stade Rennes. Dinsdag treedt ook Ajax aan in het Stade Gerland.

Olympique Lyon nam vrijdag wel een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ederson. Pitroipa tekende namens Rennes kort daarop alweer voor de gelijkmaker. Ekoko loodste de gasten kort na rust definitief voorbij de ploeg uit Lyon.

De 1-2 nederlaag leverde de opponent van de Ajacieden een extra teleurstelling op. Olympique begon de avond als nummer 4 in de Lique 1, met een punt voorsprong op Stade Rennes. Het lukte de ploeg van trainer Remi Garde niet om afstand te nemen van de naaste belager. De gasten uit Rennes nemen de vierde stek over en koesteren twee punten voorsprong.

Ajax en Olympique Lyon strijden een spannende strijd om plek 2 in poule D van de Champions League. Dinsdag begin het - waarschijnlijk - cruciale duel in Stade Gerland om 20:45 uur. Het eerste groepsduel tussen Ajax en Olympique Lyon eindigde in 0-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst