Menu
Lyon mist belangrijke spelers

Lyon mist belangrijke spelers

In tegenstelling tot Ajax heeft Olympique Lyon een verre van fitte groep in aanloop naar het eerste groepsduel in de UEFA Champions League. De huidige nummer 2 van Frankrijk mist woensdagavond vier belangrijke spelers tegen Ajax. Dinsdagavond trainden de Fransen in de Amsterdam ArenA. Vooraf spraken trainer Remi Garde en Michel Bastos met de pers.

De Franse journalisten hadden de link snel gelegd toen Michel Bastos achter de tafel in de persruimte ging zitten. De 28-jarige Braziliaan zou gezien zijn verleden bij Feyenoord en Excelsior (2002-2003) vast een boekje open kunnen doen over Ajax. De praktijk wees echter anders uit. ,,Het is alweer bijna tien jaar geleden dat ik in Nederland speelde. Dus zoveel weet ik er ook niet meer van. Bovendien is er veel veranderd in de afgelopen jaren, ook bij Ajax. Maar het is duidelijk: Ajax is vorig seizoen kampioen geworden en alle duels in de Champions League zijn zwaar. Daar vormt de wedstrijd van morgen geen uitzondering op.”

Lyon mist woensdagavond tegen Ajax vier belangrijke spelers. Cris (hamstring), Lisandro (enkel), Ederson (knie) en Gourcuff (enkel) ontbreken bij de 7-voudig Frans kampioen. ,,Dat gemis moeten we als team opvangen”, aldus de 45-jarige Franse coach, die in het verleden ook als speler voor Lyon actief was. Daarnaast speelde de voormalig middenvelder enkele jaren voor RC Strasbourg en Arsenal.

Trainer Remi Garde, met rechts naast hem Michel Bastos. Trainer Remi Garde, met rechts naast hem Michel Bastos.

De afgelopen twee seizoenen won Lyon telkens de eerste wedstrijd in de Champions League. In 2010 eindigde het toernooi pas in de halve finales. Vorig seizoen werd Lyon in de achtste finales uitgeschakeld door Real Madrid. Aan Ajax woensdagavond de taak om een voor Lyon hoopgevende statistiek te doorbreken. Garde: ,,De eerste wedstrijd zet de toon. Het is belangrijk, maar niet bepalend. Mochten we averij oplopen, dan hebben we nog vijf wedstrijden om een eventuele tegenvaller te compenseren. Bovendien hebben we onlangs in de voorronde tegen Rubin Kazan bewezen dat we de druk aankunnen.”

Net als Ajax heeft Olympique Lyon een pittige week voor de boeg. Na de openingswedstrijd in de Champions League treft Lyon komende zondag ook een pittige tegenstander. Op de dag dat Ajax het tegen PSV opneemt, komt Olympique Marseille naar Lyon. Trainer Remi Garde: ,,Het wordt een zware week met moeilijke wedstrijden. Hopelijk kunnen deze wedstrijden ons in de Champions League en de competitie op het juiste spoor zetten.”

Ajax - Olympique Lyon begint woensdag om 20:45 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. De stadionkassa’s zijn al vanaf 10:00 uur geopend.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bastos speelde in het seizoen 2002-2003 voor Excelsior. Bastos speelde in het seizoen 2002-2003 voor Excelsior.
Trainer Garde temidden van zijn spelers op het veld van de ArenA. Trainer Garde temidden van zijn spelers op het veld van de ArenA.