Menu

Lyon nieuwe koploper in Frankrijk

Olympique Lyonnais mag zich de nieuwe koploper in de Franse competitie noemen. De ploeg die met Ajax in de strijd is om een ticket naar de tweede ronde van de Champions League, won met 1-2 bij Le Havre.

Lyon nam in de negende minuut al een voorsprong door een doelpunt van Carrière, maar na een uur spelen kwam de thuisploeg langszij. Door de treffer van Le Tellec leek de wedstrijd uit te monden in een gelijkspel maar drie minuten voor tijd vond Caçapa de mogelijkheid om de drie punten naar Lyon te krijgen.

Door de overwinning staat Olympique Lyonnais nu een punt los van Auxerre, maar de nummers drie, vier en vijf op de ranglijst, Paris SG, Nice en Olympique Marseille, kunnen komend weekeinde langszij komen als ze hun wedstrijd winnen.

Komende dinsdag spelen de Fransen in Noorwegen tegen Rosenborg BK dat dit seizoen nog geen Champions-Leaguewedstrijd verloor op eigen veld. Tegen Inter speelde de ploeg van de scheidende trainer Nils Arne Eggen 2-2, tegen Ajax bleef het 0-0. Als ook Lyon een gelijkspel haalt, is Ajax spekkoper. Dan mag de ploeg zelfs van Internazionale verliezen om door te komen in de poule.

Lyon: Coupet - Müller, Caçapa, Edmilson - Dhorasoo, Violeau , Balmont (Deflandre 64'), Carrière, Delmotte - Anderson (Cap.), Govou (Luyindula 78')