Menu

Lyon zet Inter opzij

Olympique Lyon heeft woensdag laten zien wat Ajax een week eerder in Milaan vergat. De ruimte tegen Inter zo slim gebruiken dat het met drie punten terugkeerde naar Frankrijk. En de wetenschap na de 2-1 zege dat Lyon inmiddels weer koploper in groep D van de Champions League is met zes punten. Op twee punten volgen Ajax en Inter.

Lyon verloor de ouverture van de Champions League ongelukkig in Amsterdam van Ajax. Tegen de Noren van Rosenborg gaf de ploeg vorige week al aan weer bij de les te zijn (5-0), maar Inter voelde woensdag pas goed dat de Fransen een zeer goed lopende machine hebben neergezet.

Speerpunten daarbij zijn de spitsen Anderson en Govou, dit keer geholpen door voormalig Vitesse-speler Diarra. Govou kalmeerde de Italianen op de tribune al na 21 minuten door een uitgespeelde aanval van Carriere en Anderson op een mooie manier met een laag schot af te maken. Kort daarna ging het Italiaanse publiek morren,
want net als tegen Ajax had de ploeg weliswaar balbezit maar creerde het nauwelijks doelgevaar.

Met de beste bedoelingen kwam Inter na de rust terug in het veld. Het duurde even, maar toen liet Anderson zien waarom hij misschien wel tot de beste aanvallers op Europese bodem behoort. Met een prachtig schot passeerde hij doelman Toldo. De 2-0 was de definitieve nekslag voor Inter, dat zonder de geblesseerde Vieri aantrad. De beste Italiaan van het WK werd gemist. Crespo en Recoba waren veelal onzichtbaar.

Toch werd de slotfase nog spannend. Cannavaro, die ontbrak tegen Ajax, scoorde met een kwartier te gaan 1-2. Ondanks fel Italiaans aandringen, handhaafde Lyon met koel verdedigen de winst. Het leverde de Franse ploeg, in de competitie zwak bezig, de koppositie op in groep D, waar nog niets zeker lijkt.

Groep D

Inter (Ita) - Olympique Lyon (Fra) 1-2 (0-1). Govou 0-1, 60. Anderson 0-2, 73. Cannavaro 1-2. Scheidsrechter: Mejuto Gonzales (Spa). Gele kaart: Cordoba, Morfeo, Cannavaro (Inter), Govou (Lyon).

Inter: Toldo; Zanetti, Cordoba, Cannavaro en Coco; Materazzi, Di
Biagio, Dalmat (61. Morfeo) en Almeyda; Crespo en Recoba.

Lyon: Copet; Ca__Replaced Unicode: 0x7__apa, Edmilson, M__Replaced Unicode: 0x1__ller en Brechet; Carriere,
Violeau, Diarra en Dhorasoo; Anderson (77. Laville) en Govou.Bron: ANP